Лімончело — солодкий, терпкий, освіжаючий італійський напій, який не зрівняється ні з чим. Пропонуємо рецепти його приготування у домашніх умовах.
Класичний рецепт
Традиційний спосіб приготування лімончело в домашніх умовах передбачає наполягання лимонної шкірки на спирту і надалі розбавлення її цукровим сиропом.
Інгредієнти:
- лимони — 3 великих плода;
- спирт 96 % — 250 мл;
- цукор-пісок — 175 г;
- вода — 450 мл
Приготування:
- Лимони після покупки ретельно промити під водою, бажано з милом, обшпарити гарячою водою. Домашні плоди достатньо буде просто промити.
- Використовуючи овочечистку, зрізати тонким шаром лимонну цедру без білої плівки. Викласти її у відповідну банку. Залити спиртом.
- Закрити, збовтати. Прибрати на 7 діб в тепле темне місце. При цьому важливо не забувати щодня його струшувати.
- Через зазначений час, процідити лимонний спиртовий настій через кілька шарів марлі в чисту банку.
- Марлю з макухою добре віджати. Додатково потрібно приготувати солодкий сироп. Чисту рідину відправити в каструлю і висипати в неї цукор. Варити на середньому вогні до повного розчинення крупинок.
- Залити гарячий сироп в спиртову настоянку. Закрити капроновою кришкою і знову поставити на 4 діб в тепло.
- Через зазначений час, при необхідності можна повторно процідити напій. Прибрати в холод на 30-40 хвилин.
Готовий лімончело потрібно правильно пити в охолодженому вигляді. Чарочки попередньо рекомендується охолодити. Налити напій, вдихнути аромат. Зробити невеликий ковток і видихнути через ніс. Лікер виходить просто дивовижним.
Лимонна настоянка
В домашніх умовах за рецептом на спирту можна приготувати смачний, освіжаючий і ароматний напій лімончело.
Інгредієнти:
- лимони — 4 шт.;
- спирт 87 % — 700 мл;
- цукор-пісок — 300 г;
- вода і сік лимона — 1,7 л.
Приготування:
- Покупні лимони промити, обдати окропом і обсушити. Акуратно зчистити тільки цедру з усіх плодів.
- Спирт вилити в банку. Висипати в нього лимонну цедру.
- Закрити ємність капроновою кришкою. Прибрати в холодильник на 8-10 днів.
- Лимони нарізати великими кільцями. Видалити акуратно білу плівку. Після розділити на часточки.
- Перекласти отримані часточки в скляну банку. Засипати цукром (150 г). Закрити, прибрати в холодне місце.
- Настоянка придбала красивий жовтий відтінок, а лимон пустив достатню кількість соку.
- Лимонний сік з цукром розбавити чистою водою до об’єму 1 л. Вилити отриманий склад у скляну банку місткістю 3 л
- В 700 мл простої води додати 150 г цукрового піску. Розмішувати до повного розчинення, вилити в загальну тару.
- Через сито відфільтрувати цедру лимона.
- Вилити спиртову настойку в 3-літрову банку. Добре перемішати, прибрати в холодильник на 2-3 дні.
За представленим рецептом лімончело можна приготувати в домашніх умовах з самогону. Напій виходить смачним і ароматним. Готовий напій рекомендується подавати в охолодженому вигляді.
Простий рецепт
Лімончело, приготований в домашніх умовах на самогоні – простий і оригінальний. Він володіє яскравим смаком і ароматом.
Інгредієнти:
- самогон — 1 л;
- лимони — 8 шт.;
- вода бутильована — 2 л;
- цукор — 0,4 кг
Приготування:
- Лимони промити, обдати окропом. Використовуючи тертку, акуратно зчистити лимонну цедру. Робити це потрібно акуратно, щоб не зрізати білу плівку. В іншому випадку напій пити буде неможливо.
- Самогон перелити в 3-літрову банку і висипати в нього одержану цедру.
- Горлечко банки накрити простим фасувальним пакетом. Потім закрити поліетиленовою кришкою.
- Струсити отриману суміш. Прибрати банку в прохолодне темне місце на 3 доби.
- У чисту 3-літрову банку налити чистої води. Висипати в неї цукровий пісок.
- Збовтувати до повного розчинення крупинок цукру.
- У воронку поставити шматок стерильної вати. Розмістити її на слоїк з солодким сиропом.
- Процідити лимонну настоянку.
- Знову накрити поліетиленовим пакетом і закрити капроновою кришкою.
- Акуратно всі збовтати. Витримати в холодному місці 2-3 години, і можна вживати.
У результаті виходить смачний і ароматний лімончело. Його фортеця складає 27 градусів.
Лімончело з м’ятою
Пропонуємо розглянути рецепт приготування лімончело з м’ятою на спирту в домашніх умовах. Напій виходить дуже смачним, ароматним.
Інгредієнти:
- лимони — 8 шт.;
- спирт 90 % — 700 мл;
- цукор — 800 г;
- вода — 2 л;
- суха м’ята — 2 ч. л.
Приготування:
- Лимони промити, обдати окропом. Використовуючи голку з ниткою, проколоти верхівку, зав’язати й залишити ниточку, щоб плоди могли перебувати в підвішеному стані.
- Зазначену кількість спирту вилити в скляну банку.
- Розмістити лимони з нитками таким чином, щоб вони алкогольного напою не стосувалися. Вище рідини на 1 див.
- Нитки зручно буде затиснути капроновою кришкою. Прибрати банку з вмістом в тепле темне місце на 7 діб.
- Через зазначений час спирт придбає яскравий лимонний відтінок і на дні з’явився невеликий осад.
- Акуратно прибрати лимони з банки і викинути.
- З 6 великих лимонів зрізати цедру. Викласти її в спиртову частина. Збовтати, закрити кришкою і прибрати в тепле темне місце на тиждень.
- У каструлю вилити вказану кількість води. Поставити на плиту, довести до кипіння. Висипати суху м’яту, цукровий пісок.
- Прокип’ятити 5 хвилин, а потім зняти з плити і трохи остудити.
- Процідити спиртову лимонну настойку через сито. Злегка віджати, використовуючи маленьку ложку.
- Викласти стружку лимона в теплий м’ятно-солодкий сироп. Дочекатися повного охолодження. Після процідити його через дрібне сито.
- Сироп з’єднати зі спиртової основною в скляній банці. Трохи збовтати.
- Прибрати в холодильник на 7 діб, а потім процідити через марлю.
Готовий напій перелити у відповідну тару і закрити кришкою. Подавати в охолодженому вигляді.
Лімончело на горілці
На основі цього напою можна приготувати велику кількість десертів, коктейлів. Додатково лімончело покращує процес травлення їжі. Пропонуємо розглянути рецепт його приготування у домашніх умовах на горілці.
Інгредієнти:
- цедра 10 лимонів;
- горілка — 700 мл;
- вода проста — 300 мл;
- цукор-пісок — 300 р.
Приготування:
- Лимони добре промити в гарячій воді. Додатково рекомендується ще обдати окропом.
- За допомогою ножа для овочів акуратно зчистити шкірку з підготовлених лимонів. Важливо зрізати тільки жовту частину, без білої.
- У скляну банку перекласти лимонну цедру.
- Залити зазначеною кількістю горілки.
- Ємність закрити щільно кришкою. Прибрати в темне прохолодне місце на 30 днів. Час від часу банку потрібно струшувати.
- Через зазначений час процідити лімончело через сито і марлю, щоб напій вийшов прозорим і красивим.
- У гарячу воду висипати цукровий пісок. Перемішати до повного розчинення крупинок. Після обов’язково охолодити.
- З’єднати цукровий сироп зі спиртовим настоєм. Все добре перемішати.
- Лікер готовий. Залишилося трохи охолодити.
Лімончело з двох видів цитрусових
Це рецепт незвичайного лімончело в домашніх умовах на горілці. Для приготування напою буде використовуватися цедра лимона і грейпфрута.
Інгредієнти:
- цедра 10 лимонів;
- цедра 1 грейпфрута;
- горілка — 1 л;
- вода — 1,25 л;
- цукор-пісок — 2 склянки.
Приготування:
- Зняти акуратно, цедру цитрусових плодів. Викласти її в банку з алкогольним напоєм. Закрити і прибрати в прохолодне темне місце настоюватися 5 діб.
- Через зазначений час процідити спиртовий настій від шкірки. Він виходить яскравого, насиченого відтінку.
- У каструлю вилити вказану кількість води.
- Висипати в неї цукровий пісок. Поставити на плиту, довести до кипіння і варити на середньому нагріві 5 хвилин.
- У готовий цукровий сироп покласти цедру цитрусових плодів. Закрити і залишити настоюватися до повного охолодження.
- Процідити солодкий сироп у спиртовій. Закрити кришкою і трохи струснути.
- Прибрати в холодильник на добу. Якщо потрібно процідити через сито, розлити по стерильним пляшках.
Такий оригінальний і дуже смачний напій потрібно зберігати в холодному місці.
Лімончело по-домашньому
Ще один швидкий і простий рецепт приготування лімончело в домашніх умовах на горілці. Напій виходить дуже ароматним, ніжним і смачним.
Інгредієнти:
- вода — 1,2 л;
- горілка — 1 л;
- лимони — 800 г;
- цукор-пісок — 1 л.
Приготування:
- Вказану кількість води вилити в каструлю. Засипати цукровий пісок. Поставити на плиту, довести до кипіння.
- Лимони промити під проточною водою і додатково обдати окропом. Плоди розрізати на часточки.
- Подрібнити цитрусові блендером до кашкоподібного стану. Викласти їх у чисту скляну банку.
- Залити киплячим солодким сиропом. Прикрити, охолодити до 50 градусів.
- Перелити лимонний настій в ємність більшого розміру. Влити 1 л горілки, розмішати.
- Остудити до кімнатної температури. Після обов’язково процідити через кілька шарів марлі в чисту банку. Щільно закрити кришкою. Прибрати в холодильник, настоювати добу.
Готовий напій розлити по відповідним ємкостям. Вживати в охолодженому вигляді.
Зробити лімончело в домашніх умовах нескладно. Причому рецептів і способів приготування напою величезна безліч. Всі вони виходять дуже смачними і ароматними. Настоянка на спирту, самогон або горілці здивує гостей або рідних.