Робимо лімончело в домашніх умовах

лімончело рецепти
Час приготування: 60 хв

Лімончело — солодкий, терпкий, освіжаючий італійський напій, який не зрівняється ні з чим. Пропонуємо рецепти його приготування у домашніх умовах.

Класичний рецепт

Традиційний спосіб приготування лімончело в домашніх умовах передбачає наполягання лимонної шкірки на спирту і надалі розбавлення її цукровим сиропом.

Інгредієнти:

  • лимони — 3 великих плода;
  • спирт 96 % — 250 мл;
  • цукор-пісок — 175 г;
  • вода — 450 мл

Приготування:

  • Лимони після покупки ретельно промити під водою, бажано з милом, обшпарити гарячою водою. Домашні плоди достатньо буде просто промити.
  • Використовуючи овочечистку, зрізати тонким шаром лимонну цедру без білої плівки. Викласти її у відповідну банку. Залити спиртом.

  • Закрити, збовтати. Прибрати на 7 діб в тепле темне місце. При цьому важливо не забувати щодня його струшувати.

  • Через зазначений час, процідити лимонний спиртовий настій через кілька шарів марлі в чисту банку.

  • Марлю з макухою добре віджати. Додатково потрібно приготувати солодкий сироп. Чисту рідину відправити в каструлю і висипати в неї цукор. Варити на середньому вогні до повного розчинення крупинок.

  • Залити гарячий сироп в спиртову настоянку. Закрити капроновою кришкою і знову поставити на 4 діб в тепло.
  • Через зазначений час, при необхідності можна повторно процідити напій. Прибрати в холод на 30-40 хвилин.

Готовий лімончело потрібно правильно пити в охолодженому вигляді. Чарочки попередньо рекомендується охолодити. Налити напій, вдихнути аромат. Зробити невеликий ковток і видихнути через ніс. Лікер виходить просто дивовижним.

Лимонна настоянка

В домашніх умовах за рецептом на спирту можна приготувати смачний, освіжаючий і ароматний напій лімончело.

Інгредієнти:

  • лимони — 4 шт.;
  • спирт 87 % — 700 мл;
  • цукор-пісок — 300 г;
  • вода і сік лимона — 1,7 л.

Приготування:

  • Покупні лимони промити, обдати окропом і обсушити. Акуратно зчистити тільки цедру з усіх плодів.

  • Спирт вилити в банку. Висипати в нього лимонну цедру.
  • Закрити ємність капроновою кришкою. Прибрати в холодильник на 8-10 днів.

  • Лимони нарізати великими кільцями. Видалити акуратно білу плівку. Після розділити на часточки.
  • Перекласти отримані часточки в скляну банку. Засипати цукром (150 г). Закрити, прибрати в холодне місце.

  • Настоянка придбала красивий жовтий відтінок, а лимон пустив достатню кількість соку.
  • Лимонний сік з цукром розбавити чистою водою до об’єму 1 л. Вилити отриманий склад у скляну банку місткістю 3 л

  • В 700 мл простої води додати 150 г цукрового піску. Розмішувати до повного розчинення, вилити в загальну тару.
  • Через сито відфільтрувати цедру лимона.

  • Вилити спиртову настойку в 3-літрову банку. Добре перемішати, прибрати в холодильник на 2-3 дні.

За представленим рецептом лімончело можна приготувати в домашніх умовах з самогону. Напій виходить смачним і ароматним. Готовий напій рекомендується подавати в охолодженому вигляді.

Простий рецепт

Лімончело, приготований в домашніх умовах на самогоні – простий і оригінальний. Він володіє яскравим смаком і ароматом.

Інгредієнти:

  • самогон — 1 л;
  • лимони — 8 шт.;
  • вода бутильована — 2 л;
  • цукор — 0,4 кг

Приготування:

  • Лимони промити, обдати окропом. Використовуючи тертку, акуратно зчистити лимонну цедру. Робити це потрібно акуратно, щоб не зрізати білу плівку. В іншому випадку напій пити буде неможливо.

  • Самогон перелити в 3-літрову банку і висипати в нього одержану цедру.
  • Горлечко банки накрити простим фасувальним пакетом. Потім закрити поліетиленовою кришкою.

  • Струсити отриману суміш. Прибрати банку в прохолодне темне місце на 3 доби.
  • У чисту 3-літрову банку налити чистої води. Висипати в неї цукровий пісок.
  • Збовтувати до повного розчинення крупинок цукру.

  • У воронку поставити шматок стерильної вати. Розмістити її на слоїк з солодким сиропом.
  • Процідити лимонну настоянку.
  • Знову накрити поліетиленовим пакетом і закрити капроновою кришкою.

  • Акуратно всі збовтати. Витримати в холодному місці 2-3 години, і можна вживати.

У результаті виходить смачний і ароматний лімончело. Його фортеця складає 27 градусів.

Лімончело з м’ятою

Пропонуємо розглянути рецепт приготування лімончело з м’ятою на спирту в домашніх умовах. Напій виходить дуже смачним, ароматним.

Інгредієнти:

  • лимони — 8 шт.;
  • спирт 90 % — 700 мл;
  • цукор — 800 г;
  • вода — 2 л;
  • суха м’ята — 2 ч. л.

Приготування:

  • Лимони промити, обдати окропом. Використовуючи голку з ниткою, проколоти верхівку, зав’язати й залишити ниточку, щоб плоди могли перебувати в підвішеному стані.

  • Зазначену кількість спирту вилити в скляну банку.
  • Розмістити лимони з нитками таким чином, щоб вони алкогольного напою не стосувалися. Вище рідини на 1 див.

  • Нитки зручно буде затиснути капроновою кришкою. Прибрати банку з вмістом в тепле темне місце на 7 діб.
  • Через зазначений час спирт придбає яскравий лимонний відтінок і на дні з’явився невеликий осад.
  • Акуратно прибрати лимони з банки і викинути.
  • З 6 великих лимонів зрізати цедру. Викласти її в спиртову частина. Збовтати, закрити кришкою і прибрати в тепле темне місце на тиждень.

  • У каструлю вилити вказану кількість води. Поставити на плиту, довести до кипіння. Висипати суху м’яту, цукровий пісок.
  • Прокип’ятити 5 хвилин, а потім зняти з плити і трохи остудити.
  • Процідити спиртову лимонну настойку через сито. Злегка віджати, використовуючи маленьку ложку.

  • Викласти стружку лимона в теплий м’ятно-солодкий сироп. Дочекатися повного охолодження. Після процідити його через дрібне сито.

  • Сироп з’єднати зі спиртової основною в скляній банці. Трохи збовтати.
  • Прибрати в холодильник на 7 діб, а потім процідити через марлю.

Готовий напій перелити у відповідну тару і закрити кришкою. Подавати в охолодженому вигляді.

Лімончело на горілці

На основі цього напою можна приготувати велику кількість десертів, коктейлів. Додатково лімончело покращує процес травлення їжі. Пропонуємо розглянути рецепт його приготування у домашніх умовах на горілці.

Інгредієнти:

  • цедра 10 лимонів;
  • горілка — 700 мл;
  • вода проста — 300 мл;
  • цукор-пісок — 300 р.

Приготування:

  • Лимони добре промити в гарячій воді. Додатково рекомендується ще обдати окропом.
  • За допомогою ножа для овочів акуратно зчистити шкірку з підготовлених лимонів. Важливо зрізати тільки жовту частину, без білої.

  • У скляну банку перекласти лимонну цедру.

  • Залити зазначеною кількістю горілки.
  • Ємність закрити щільно кришкою. Прибрати в темне прохолодне місце на 30 днів. Час від часу банку потрібно струшувати.
  • Через зазначений час процідити лімончело через сито і марлю, щоб напій вийшов прозорим і красивим.

  • У гарячу воду висипати цукровий пісок. Перемішати до повного розчинення крупинок. Після обов’язково охолодити.
  • З’єднати цукровий сироп зі спиртовим настоєм. Все добре перемішати.

  • Лікер готовий. Залишилося трохи охолодити.

Лімончело з двох видів цитрусових

Це рецепт незвичайного лімончело в домашніх умовах на горілці. Для приготування напою буде використовуватися цедра лимона і грейпфрута.

Інгредієнти:

  • цедра 10 лимонів;
  • цедра 1 грейпфрута;
  • горілка — 1 л;
  • вода — 1,25 л;
  • цукор-пісок — 2 склянки.

Приготування:

  • Зняти акуратно, цедру цитрусових плодів. Викласти її в банку з алкогольним напоєм. Закрити і прибрати в прохолодне темне місце настоюватися 5 діб.

  • Через зазначений час процідити спиртовий настій від шкірки. Він виходить яскравого, насиченого відтінку.

  • У каструлю вилити вказану кількість води.
  • Висипати в неї цукровий пісок. Поставити на плиту, довести до кипіння і варити на середньому нагріві 5 хвилин.

  • У готовий цукровий сироп покласти цедру цитрусових плодів. Закрити і залишити настоюватися до повного охолодження.
  • Процідити солодкий сироп у спиртовій. Закрити кришкою і трохи струснути.

  • Прибрати в холодильник на добу. Якщо потрібно процідити через сито, розлити по стерильним пляшках.

Такий оригінальний і дуже смачний напій потрібно зберігати в холодному місці.

Лімончело по-домашньому

Ще один швидкий і простий рецепт приготування лімончело в домашніх умовах на горілці. Напій виходить дуже ароматним, ніжним і смачним.

Інгредієнти:

  • вода — 1,2 л;
  • горілка — 1 л;
  • лимони — 800 г;
  • цукор-пісок — 1 л.

Приготування:

  1. Вказану кількість води вилити в каструлю. Засипати цукровий пісок. Поставити на плиту, довести до кипіння.
  2. Лимони промити під проточною водою і додатково обдати окропом. Плоди розрізати на часточки.
  3. Подрібнити цитрусові блендером до кашкоподібного стану. Викласти їх у чисту скляну банку.
  4. Залити киплячим солодким сиропом. Прикрити, охолодити до 50 градусів.
  5. Перелити лимонний настій в ємність більшого розміру. Влити 1 л горілки, розмішати.
  6. Остудити до кімнатної температури. Після обов’язково процідити через кілька шарів марлі в чисту банку. Щільно закрити кришкою. Прибрати в холодильник, настоювати добу.

Готовий напій розлити по відповідним ємкостям. Вживати в охолодженому вигляді.

Зробити лімончело в домашніх умовах нескладно. Причому рецептів і способів приготування напою величезна безліч. Всі вони виходять дуже смачними і ароматними. Настоянка на спирту, самогон або горілці здивує гостей або рідних.

Інгредієнти
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь