Курячі нагетси – одна з найпопулярніших американських страв у багатьох фаст-фудах через їх оригінального смаку і високої калорійності (ситні), тому їх багато хто любить готувати вдома. У цій статті детально розглянемо, скільки за часом і як правильно смажити нагетси різним способами (Вироби домашнього приготування і покупні напівфабрикати з курячого філе в паніровці).
Скільки смажити нагетси
Час смаження нагетсів залежить від обраного способу їх приготування і виду нагетсів (тільки приготовані домашні або заморожені напівфабрикати з магазину):
- Скільки смажити нагетси на сковороді? Домашні тільки приготовані нагетси обсмажують на середньому або великому вогні 2-3 хвилини з двох сторін до хрусткої золотистої скоринки, а Заморожені напівфабрикати смажать довше (по 5-6 хвилин з кожного боку бажано на середньому вогні, після чого додатково млоять під кришкою 5 хвилин на маленькому вогні, щоб вони присмажилися всередині).
- Скільки смажити курячі нагетси у фритюрі? У фритюрниці нагетси смажать 3-4 хвилини до готовності.
- Скільки хвилин готувати нагетси в мікрохвильовці? У мікрохвильовій печі нагетси готують 3 хвилини з кожного боку (домашні) або по 5 хвилин з кожного боку (магазинні напівфабрикати).
- Скільки потрібно запікати нагетси в духовці? Домашні нагетси (власного приготування) запікають в духовці в середньому 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Важливо: час смаження курячих нагетсів на сковороді може трохи відрізнятися, залежно від виду плити і використовуваної сковороди, тому важливо уважно стежити за їх смаженням, щоб вони не пригорали, а в кінці смаження перевірити на готовність (розрізати один шматочок навпіл, якщо куряче м’ясо біле, без червоних і рожевих прошарків, значить воно готове).
Дізнавшись, скільки за часом потрібно смажити курячі нагетси, розберемося далі в правильній послідовності їх смаження (як домашніх виробів, так і куплених заморожених напівфабрикатів).
Як смажити домашні нагетси на сковороді
Жарка домашніх нагетсів на сковороді – дуже швидка процедура. Будуть потрібні тільки підготовлені до смаження нагетси (рекомендуємо покроковий рецепт з фото: домашні курячі нагетси) і рафінована рослинна олія:
- Сковороду ставимо на плиту (на великий вогонь) і додаємо в неї рослинну олію (шар не менше 5 мм, щоб нагетси добре присмажилися і вийшли з хрусткою скоринкою).
- На добре розігріту сковороду викладаємо нагетси і смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку (до утворення рум’яної скоринки).
- Обсмажені з двох сторін нагетси перекладаємо на паперовий рушник або щільну паперову серветку, щоб вбралися надлишки масла.
Порада: один з головних секретів смачних нагетсів – панірування, яка використовується при їх готуванні (рекомендуємо експериментувати з приготуванням панірування, використовуючи різні інгредієнти, щоб домогтися оригінального смаку).
Як посмажити заморожені нагетси (напівфабрикати з магазину)
Заморожені нагетси на сьогоднішній день можна купити практично в кожному продуктовому магазині або супермаркеті, при цьому їх смаження не багатьом відрізняється від домашніх:
- На середньому вогні розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинну олію.
- У розігріте масло викладаємо Заморожені напівфабрикати (одним шаром) і обсмажуємо з двох сторін по 5-6 хвилин до золотистої скоринки, після чого перевертаємо і накриваємо кришкою, тут же зменшуємо вогонь і смажимо ще 5-7 хвилин, щоб нагетси приготувалися зсередини.
- В кінці смаження можна прибрати кришку, збільшити вогонь і підсмажити нагетси ще 2-3 хвилини з кожного боку, щоб «повернути» хрустку скоринку після гасіння під кришкою.
- Готові нагетси перекладаємо на серветку, щоб позбутися від надлишків олії.
Порада: якщо нагетси куплені не на вагу, то рекомендуємо дотримуватися рекомендацій по смаженню від виробника, зазначені на упаковці нагетсів, так як у кожного виробника напівфабрикати можуть бути різного розміру і складу, що позначається на тривалості та особливості їх готування.
Відповіді на Популярні питання про смаження курячих нагетсів
Попереднє розморожування магазинних напівфабрикатів не потрібне (через розморожування нагетси будуть прилипати до сковороди при смаженні, може відставати паніровака, а всередині вони виходитимуть більш сухими).
Зазвичай наггеться обсмажують на середньому або великому вогні, щоб вони мали хрустку скоринку і добре пропікалися зсередини.
Краще віддати перевагу рафінованій соняшниковій олії (без смаку і запаху), щоб нагетси не пригорали під час смаження, а також не вбирали смак і запах масла.
Кришкою рекомендується накривати тільки заморожені напівфабрикати в кінці смаження (на 5 хвилин), щоб вони пропеклися всередині і м’ясо не залишилося сирим.
Приготувавши всього 1-2 рази нагетси вдома, в подальшому ви зможете смажити їх також смачно, як в McDonalds, KFC та інших фастфудах, якщо дотримуватися всіх рекомендацій по їх смаженні з цієї статті. Свої відгуки та корисні поради, як скільки хвилин і як краще смажити нагетси в домашніх умовах, залишаємо в коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.