Скільки і як смажити стейк з яловичини?

Час приготування: 20 хв

Приготувати смачний і соковитий стейки з яловичини такий, які роблять в кафе і ресторанах, можна і в домашніх умовах на звичайній сковороді, головне дотримуватися основні правила його приготування і враховувати час смаження, тому в цій статті розглянемо, як правильно посмажити яловичий стейк на сковороді в домашніх умовах.

Скільки смажити стейк з яловичини на сковороді?

Час смаження стейка безпосередньо залежить від того, який ступінь підсмажування стейка Ви бажаєте отримати (існує 4 види). Розглянемо детальніше, скільки смажити стейк з яловичини з різним ступенем готовності на сковороді:

  • Стейк з кров’ю (rare) смажать 1-2 хвилини з кожної сторони + дають стейку відпочити 6-8 хвилин після смаження.
  • Слабо просмажений стейк (medium rare) готують 2-2,5 хвилини з кожної сторони + дають йому відпочити 5 хвилин після смаження.
  • Стейк з середніс просмажуванням (medium) необхідно смажити 3 хвилини з кожної сторони + дати йому відпочити 4-5 хвилин після смаження.
  • Добре просмажений стейк (well-done) необхідно обсмажувати по 4-4,5 хвилини з кожної сторони + дати йому відпочити 1-2 хвилини після смаження.

На замітку: зазначене вище час смаження яловичих стейків актуально для стейків товщиною 2,5 см, якщо шматочки м’яса будуть більш товстими, їх необхідно смажити трохи довше.

Дізнавшись, скільки хвилин смажити стейк з яловичого м’яса, розглянемо далі сам процес приготування стейків в домашніх умовах, щоб знати, як приготувати смачний і соковитий стейк з яловичини самому.

Як посмажити стейк з яловичини на сковороді будинку?

  • Інгредієнти: стейк з яловичини – 1 шт, рослинна олія – 1 ст. л. сіль – 1 щіпка перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Загальний час приготування: 10 хвилин, час приготування: 10 хвилин.
  • Калорійність: 271 калорія (на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: м’ясне блюдо. Кількість порцій: 1.

Приготування будь-якого стейка починається з вибору якісного м’яса, яке повинно бути з тонкими рівномірно розподіленими по шматку прошарками жиру (при обсмажуванні розтоплюються і м’яса всередині стає соковитим). Нарізають м’ясо на стейки плоскими шматочками товщиною від 2,5 до 4 см (в домашніх умовах краще нарізати на шматочки товщиною 2,5 см) поперек волокон. Розглянемо найбільш поширений і простий рецепт, як приготувати стейк з яловичини на сковороді:

  1. Якщо стейки були заморожені, розморожуємо їх заздалегідь, перемістивши з морозилки в загальне відділення холодильника за 12 годин до приготування, а за 20 хвилин до смаження дістаємо їх з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
  2. М’ясо необхідно промокнути паперовим рушником, щоб воно було сухуватим, після чого по краях кожен стейк натирають сумішшю крупно мелених перців, а плоскі сторони натирають сіллю і змащують соняшниковою (або оливковою) олією.
  3. Нагріваємо сковороду на середньому вогні, щоб вона була гарячою (але не перігреваєм, щоб не диміла). Кладемо стейк на сковороду і обсмажуємо з кожної сторони (час смаження залежить від бажаного ступеня готовності і зазначено на початку статті).
  4. Готовий обсмажений стейк перекладаємо на тарілку і накриваємо шматочком фольги, щоб він «дійшов».
  5. От і все! Смачний і соковитий стейк з яловичини – готовий!

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як правильно приготувати стейк з яловичини на сковороді, Ви зможете швидко і без зайвих клопотів готувати його до будь-якого гарніру в домашніх умовах. Свої відгуки та корисні поради, як правильно посмажити стейк з яловичини на сковороді, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
На порцію
Калорії: 271 ккал
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь