Стейк — товстий обсмажений шматок м’яса, попередньо порізаний поперек волокон. Блюдо дуже давнє, як готувати стейк знали ще жителі Стародавнього Риму. М’ясо для стейка використовується найрізноманітніше: свинина, яловичина, курка, індичка. Можна готувати також і рибний стейк. Найбільш поширеними рецептами є стейк з яловичини і стейк зі свинини. Є і досить оригінальні, як, наприклад, стейк з індички. Існує величезна безліч рецептів цієї страви з риби, таких як: стейк з сьомги, стейк з горбуші, стейк з форелі, стейк з тунця, стейк з лосося і навіть стейк з акули.

Як приготувати стейк

Приготування стейка, на перший погляд, здається досить простим завданням — взяти шматок м’яса і посмажити, наприклад, стейк з яловичини. Рецепт, і правда, не такий вже й складний. Але не все так просто. Для того щоб отримати по-справжньому смачний, ароматний і м’який стейк, рецепт якого вам здається легким, потрібно докласти досить багато зусиль. Для початку необхідно правильно вибрати м’ясо, правильно його нарізати і правильно посмажити.

Як смажити стейк

Неповторний смак м’ясо набуває від смаження на вугіллі, при цьому необхідно зробити маринад для стейка. Смачним вийде стейк в духовці. Радимо приготувати стейк з сьомги в духовці або стейк з форелі в духовці. Блюдо виходить відмінне. У наших рецептах ви також знайдете відповіді на найпоширеніші питання: Як приготувати стейк з яловичини, як приготувати стейк зі свинини, як приготувати стейк з сьомги? Наприклад, стейк зі свинини, рецепт якого найбільш популярний в нашій країні, готувати порівняно легше, ніж стейк з сьомги. Рецепт кожного зі страв може стати в нагоді. Але не так важливо, будете ви готувати яловичий стейк, свинячий стейк або стейк з риби – головне робити це з душею.

40 хв4
Стейк – це великий шматок смаженого м’яса. Він виходить підсмаженим зовні і соковитим всередині. У ресторанах пропонують кілька способів прожарювання. Ми розповімо, як в
рецепт приготування яловичого стейка в мультиварці
1 год 10 хв2
Незвичайний спосіб приготування яловичого стейка – в мультиварці. За допомогою техніки також можна приготувати смачне і соковите м’ясне блюдо. Беріть на замітку оригінальне
стейк в соєвому соусі
3 год 0 хв2
Стейк – популярне блюдо, яке готують в ресторанах і на домашніх кухнях. Якщо розібратися у всіх тонкощах кулінарного процесу, то ваш стейк буде нітрохи не гірше ресторанного.
5 год 20 хв1
Щоб яловичий стейк максимально зберіг свою соковитість і аромат, приготуйте його у фользі. Апетитне м’ясо обов’язково порадує вас і ваших близьких ніжним смаком.
45 хв2
Стейк зі свинини можна готувати без олії на сковороді з антипригарним покриттям, а також можна використовувати сковороду-гриль. Це дозволяє приготувати натуральне блюдо, без зайвого жиру, але в той.
стейк з яловичини в маринаді з соєвого соусу
2 год 25 хв2
Популярний варіант приготування яловичого стейка як в ресторані – в маринаді з додаванням соєвого соусу. М’ясо порадує своєю соковитістю, яскравим смаком і ароматом.
свинячий стейк з цибулею на сковороді
1 год 20 хв3
Стейк – справжня їжа для чоловіків. За цим рецептом ви без труднощів приготуєте смачну вечерю для своєї другої половини зі свинини і цибулі. Гарнір може бути будь-яким, на...
стейк з яловичини з розмарином
50 хв2
Яскравий аромат домашньому яловичому стейку додасть розмарин. Подавайте таке блюдо до обіду або вечері, доповнивши його будь-якими відповідними гарнірами. Використовуйте кулінарну ідею
1 год 15 хв5
Корейка – одна з найкращих і смачних частин свинячої тушки. З цього м’яса готують величезну кількість страв. Стейк з корейки-просте блюдо, але ефектне, ситне і смачне.
стейк з яловичини на кістці
40 хв2
У домашніх умовах яловичий стейк можна приготувати на кістці. Так м’ясне частування вийде неймовірно соковитим і ніжним. Подавайте ситне і смачне блюдо з овочевим салатом або іншими гарнірами.
50 хв2
Свинячий стейк – досить просте рішення для приготування м’яса, воно займає мінімум часу. Ця страва перетворить звичайну вечерю на святкову. Подавати стейк за всіма правилами
18 хв4
Хочете приготувати справжній соковитий яловичий стейк з кров’ю. Тоді беріть на замітку докладний кулінарний рецепт з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких яскравим ресторанним блюдом.
40 хв3
Стейк зубатки, смажений в борошні володіє неперевершеною скоринкою золотистого відтінку, перед якою неможливо встояти, навіть якщо ви не особливо любите рибу. Завдяки паніровці, що
стейк зі свинини на кістці на сковороді
1 год 30 хв4
Що може бути краще смачного і ароматного свинячого стейка, приготованого на природі? Такий варіант основної страви підійде для сімейного пікніка та святкового заходу. На багатті м’
яловичий стейк на мангалі
50 хв1
Щоб отримати соковитий яловичий стейк з яскравим ароматом, приготуйте його на мангалі. Таке частування приємно здивує ваших близьких або гостей. Беріть на замітку смачну кулінарну ідею.
Стейк зубатки на сковороді гриль
35 хв2
Стейк зубатки на сковороді гриль – смачна і шалено ароматна страва, яка здивує вас своїми чудовими характеристиками: починаючи з ніжної і танучої в роті текстури, закінчуючи корисними властивостями.
40 хв4
Краще блюдо, яке можна приготувати з шийки свинини – це соковитий і підсмажений стейк. Але щоб блюдо вдалося, необхідно правильно вибрати м’ясо і дотримуватися технологію приготування.
Стейк зубатки в клярі
1 год 5 хв4
Стейк зубатки в клярі – це найпростіший і перевірений спосіб зберегти всю ніжність даної риби і надати їй гарний зовнішній вигляд, завдяки апетитній рум’яній скоринці.
50 хв1
Смачний і соковитий яловичий стейк можна приготувати в духовій шафі. Яскраве частування урізноманітнює домашнє меню і приємно здивує смаком. Подавайте з будь-якими гарнірами до обіду або вечері.
40 хв2
Стейки, як правило, готуються з шийно-реберної частини без кістки. Ці частини багаті жировими прошарками. Смажити стейк найкраще на сковороді-гриль. Блюдо виходить соковитим і ароматним