Стейк — товстий обсмажений шматок м’яса, попередньо порізаний поперек волокон. Блюдо дуже давнє, як готувати стейк знали ще жителі Стародавнього Риму. М’ясо для стейка використовується найрізноманітніше: свинина, яловичина, курка, індичка. Можна готувати також і рибний стейк. Найбільш поширеними рецептами є стейк з яловичини і стейк зі свинини. Є і досить оригінальні, як, наприклад, стейк з індички. Існує величезна безліч рецептів цієї страви з риби, таких як: стейк з сьомги, стейк з горбуші, стейк з форелі, стейк з тунця, стейк з лосося і навіть стейк з акули.

Як приготувати стейк

Приготування стейка, на перший погляд, здається досить простим завданням — взяти шматок м’яса і посмажити, наприклад, стейк з яловичини. Рецепт, і правда, не такий вже й складний. Але не все так просто. Для того щоб отримати по-справжньому смачний, ароматний і м’який стейк, рецепт якого вам здається легким, потрібно докласти досить багато зусиль. Для початку необхідно правильно вибрати м’ясо, правильно його нарізати і правильно посмажити.

Як смажити стейк

Неповторний смак м’ясо набуває від смаження на вугіллі, при цьому необхідно зробити маринад для стейка. Смачним вийде стейк в духовці. Радимо приготувати стейк з сьомги в духовці або стейк з форелі в духовці. Блюдо виходить відмінне. У наших рецептах ви також знайдете відповіді на найпоширеніші питання: Як приготувати стейк з яловичини, як приготувати стейк зі свинини, як приготувати стейк з сьомги? Наприклад, стейк зі свинини, рецепт якого найбільш популярний в нашій країні, готувати порівняно легше, ніж стейк з сьомги. Рецепт кожного зі страв може стати в нагоді. Але не так важливо, будете ви готувати яловичий стейк, свинячий стейк або стейк з риби – головне робити це з душею.

20 хв055
Приготувати смачний і соковитий стейки з яловичини такий, які роблять в кафе і ресторанах, можна і в домашніх умовах на звичайній сковороді, головне дотримуватися
стейк з яловичини на сковороді
40 хв062
Приготувати правильний стейк з яловичини на сковороді — нелегкий процес, а як це зробити в домашніх умовах, розглянемо нижче. Розповімо всі тонкощі в підбірці рецептів.