Це рецепт для тих, хто не любить вівсяну кашу. Десерт з пластівців “Геркулес”, тобто з вівсяних пластівців грубого помолу – корисний і смачний. Продукти для його приготування завжди є на кухні кожної господині. Рецепт простий. Печиво припаде до смаку і дорослим, і дітям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вівсяні пластівці “Геркулес” 2 ст.
- Масло вершкове 200 гр.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Куряче яйце 2 шт.
- Ванільний цукор 1 пакетик
Кроки
- Вершкове масло (можна маргарин) витримуємо при домашній температурі, щоб воно стало м’яким. Поміщаємо його в мисочку і рубаємо ножем на дрібні шматочки.
- Додаємо до масла потрібну кількість цукру і розмішуємо.
- Ставимо сковорідку на маленький вогонь і перекладаємо в неї масляну суміш. Томіимо суміш протягом 2-3 хвилин, потім насипаємо до неї дві склянки вівсяних пластівців.
- Пластівці з маслом добре перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин. За цей час суміш карамелізується, ви це побачите.
- Коли пластівці стануть вологими, пишними і придбають рум’яний відтінок, перекладаємо їх в окремий посуд і трохи охолоджуємо.
- В отриману суміш вбиваємо яйця і насипаємо ванільний цукор. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти розсипчастим і липким.
- Застеляємо папером деко для випічки і змащуємо його рослинною олією.
- З приготованого тіста руками, ложкою або формочками (так красивіше) робимо печиво. Можна тісто розрівняти на деко і ножем порізати на невеликі квадратики.
- Випікаємо печиво при 170° C протягом 20-30 хвилин до золотистого кольору.
Печиво охолоджуємо і подаємо до чаю.