Смачне вівсяне печиво з «Геркулеса»

Це рецепт для тих, хто не любить вівсяну кашу. Десерт з пластівців “Геркулес”, тобто з вівсяних пластівців грубого помолу – корисний і смачний. Продукти для його приготування завжди є на кухні кожної господині. Рецепт простий. Печиво припаде до смаку і дорослим, і дітям.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Вершкове масло (можна маргарин) витримуємо при домашній температурі, щоб воно стало м’яким. Поміщаємо його в мисочку і рубаємо ножем на дрібні шматочки.
  • Додаємо до масла потрібну кількість цукру і розмішуємо.
  • Ставимо сковорідку на маленький вогонь і перекладаємо в неї масляну суміш. Томіимо суміш протягом 2-3 хвилин, потім насипаємо до неї дві склянки вівсяних пластівців.
  • Пластівці з маслом добре перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин. За цей час суміш карамелізується, ви це побачите.
  • Коли пластівці стануть вологими, пишними і придбають рум’яний відтінок, перекладаємо їх в окремий посуд і трохи охолоджуємо.
  • В отриману суміш вбиваємо яйця і насипаємо ванільний цукор. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти розсипчастим і липким.
  • Застеляємо папером деко для випічки і змащуємо його рослинною олією.
  • З приготованого тіста руками, ложкою або формочками (так красивіше) робимо печиво. Можна тісто розрівняти на деко і ножем порізати на невеликі квадратики.
  • Випікаємо печиво при 170° C протягом 20-30 хвилин до золотистого кольору.

Печиво охолоджуємо і подаємо до чаю.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь