Цукати із соснових шишок мають низку цілющих властивостей, тому так корисно мати їх у себе на кухні. Їх можна їсти під час легкого нездужання, для профілактики в холодну пору року та підтримки імунітету. До того ж, це дуже смачно. Збирати шишки для цукатів найкраще наприкінці травня – на початку червня.
Інгредієнти
Порції: –+
- Соснові шишки зелені ½ кг.
- Вода 300 мл.
- Цукор-пісок ½ кг.
- Лимонна кислота 1 гр.
Кроки
- Збирати молоді шишки для цукатів природно потрібно далеко від жвавих трас, заводів та міст. Шишки мають бути не більше 4 сантиметрів у довжину, м’які та липкі. Ретельно вимийте шишки під проточною водою.
- Перекладіть шишки в каструлю з товстим дном. Всипте до них цукор та лимонну кислоту, влийте воду. Помістіть ємність на вогонь і доведіть її до кипіння, проваріть протягом 10 хвилин. Потім залиште шишки остигати на 5 годин. Таку процедуру слід повторити 4 рази.
- Далі проварені в солодкому сиропі 5 разів шишки відкиньте на сито. Сироп, який стіче, доведіть ще раз до кипіння та закатайте у баночки.
- Деко застелите пергаментом. Розкладіть на ньому шишки так, щоб вони не стикалися один з одним. Сушіть шишки у теплій духовці протягом 6-8 годин.
Зберігайте цукати з соснових шишок в ємностях, що щільно закриваються: банках або коробочках. Смачного!