Цукати з вишні в домашніх умовах відрізняються цікавим смаком та захоплюючим кулінарним процесом. Такі ласощі сподобаються як дорослим, так і найменшим членам сім’ї. Їжте просто так або використовуйте для доповнення та прикраси інших домашніх десертів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 7 кг.
- Цукор-пісок 2.1 кг.
Кроки
- Вишню промиваємо під водою та акуратно видаляємо всі кісточки.
- У вишневу масу відправляємо цукор і обережно перемішуємо лопаткою так, щоб не пошкодити ягоди. Залишаємо на пару годин. За цей час кілька разів ягоди потрібно перемішувати.
- Через вказаний час цукор повністю розчиниться, а вишня виділить багато соку.
- Ягоди відкидаємо на сито і таким чином ми відокремлюємо сироп. Його доводимо до кипіння на плиті і відразу ж вливаємо у вишню. Залишаємо до повного остигання і повторюємо процедуру ще двічі.
- Після останньої заливки вишню повністю остуджуємо та відкидаємо на сито. Краще залишити на кілька годин або на ніч, щоб видалити всю воду.
- Далі наші шматочки необхідно підсушити. Це можна зробити за кімнатної температури, в духовці, електросушарці або дегідрататорі. В нас останній варіант. Розкладаємо ягоду за спеціальним піддоном.
- Вставляємо наші заготовки в дегідратор і готуємо за температури 70°, близько 7 годин.
- Виймаємо наш частування, даємо йому повністю охолонути.
Цукати вишні в домашніх умовах готові. Пробуйте та оцінюйте ідею!