Тушонка з курки в автоклаві – це не тільки дуже смачний продукт, але ще й корисний, оскільки готується він у власному соку з використанням солі та натуральних спецій. Візьміть таку заготівлю з собою в похід чи рибалку, або просто додайте у відварені макарони – буде дуже смачно!
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка 500 гр.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Сіль 5 гр.
- Лавровий лист за смаком
Кроки
- Курку обробляємо на невеликі сегменти, для готування рекомендується використовувати стегна, грудку та гомілки. Паралельно ретельно промиваємо банки з використанням соди, стерилізуємо разом з кришками.
- Ємності заповнюємо м’ясом, залишаючи до шийки близько 2 сантиметрів.
- Зверху всипаємо сіль.
- Додаємо такі спеції, як горошини перцю та лаврушку.
- Банки щільно закупорюємо кришками і переставляємо в автоклав, вливаємо воду на 3-4 сантиметри вище за рівень банки.
- Поміщаємо агрегат на вогонь і нагріваємо до температурної позначки 110 градусів, тиск не повинен перевищувати 0,8 атмосфер. Через 25-30 хвилин вогонь вимикаємо.
- Кришку відкриваємо тільки в той момент, коли температура спала до 40 градусів. Остуджуємо тушонку, поставивши банки дном нагору і обернувши в рушник.
Зберігаємо закочення в льоху або за кімнатної температури. Смачного!