Тушонка з курки в автоклаві

Тушонка з курки в автоклаві

Тушонка з курки в автоклаві – це не тільки дуже смачний продукт, але ще й корисний, оскільки готується він у власному соку з використанням солі та натуральних спецій. Візьміть таку заготівлю з собою в похід чи рибалку, або просто додайте у відварені макарони – буде дуже смачно!

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
13 год 20 хвДрук
  • Курку обробляємо на невеликі сегменти, для готування рекомендується використовувати стегна, грудку та гомілки. Паралельно ретельно промиваємо банки з використанням соди, стерилізуємо разом з кришками.
  • Ємності заповнюємо м’ясом, залишаючи до шийки близько 2 сантиметрів.
  • Зверху всипаємо сіль.
  • Додаємо такі спеції, як горошини перцю та лаврушку.
  • Банки щільно закупорюємо кришками і переставляємо в автоклав, вливаємо воду на 3-4 сантиметри вище за рівень банки.
  • Поміщаємо агрегат на вогонь і нагріваємо до температурної позначки 110 градусів, тиск не повинен перевищувати 0,8 атмосфер. Через 25-30 хвилин вогонь вимикаємо.
  • Кришку відкриваємо тільки в той момент, коли температура спала до 40 градусів. Остуджуємо тушонку, поставивши банки дном нагору і обернувши в рушник.

Зберігаємо закочення в льоху або за кімнатної температури. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 3 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь