Узвар з чорносливом, доповнений іншими сухофруктами, може бути альтернативою сучасним енергетикам, фрешам і коктейлям, а таку насичену смакову комбінацію зі свіжих фруктів отримати неможливо. Для узвару вибирається в’ялений чорнослив з приємним «шоколадним» присмаком, що гармонує з іншими сухофруктами, адже є і копчений чорнослив, який додають до м’яса.
Інгредієнти
Порції: –+
- Чорнослив в’ялений 200 гр.
- Яблуко сушене 150 гр.
- Вишня сушена 150 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Вода 3 л.
Кроки
- Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для узвару.
- Промити часточки сушених яблук і перекласти в каструлю для варіння узвару.
- Потім промити в’ялений чорнослив з вишнею і перекласти до яблук.
- Насипати до сухофруктів цукор, але цей крок можна пропустити або в готовий напій додати мед.
- Залити сухофрукти трьома літрами чистої води. Поставити каструлю на великий вогонь, не закриваючи її кришкою, довести до кипіння і поварити на невеликому вогні 20 хвилин, щоб сухофрукти стали м’якими.
- Потім вогонь вимкнути. Каструлю прикрити кришкою і залишити узвар на 10 годин для настоювання, адже від цього часу залежить насиченість смаку і кольору напою.
- Після закінчення цього часу узвар процідити на сито і перелити в глечики. З розварених фруктів можна приготувати фруктове желе з желатином або начинку для домашньої випічки.
Охолоджений узвар розлити по склянках і подати до столу. Приготований узвар з чорносливом можна зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів. Приємного апетиту!