Узвар з чорносливом

Узвар з чорносливом, доповнений іншими сухофруктами, може бути альтернативою сучасним енергетикам, фрешам і коктейлям, а таку насичену смакову комбінацію зі свіжих фруктів отримати неможливо. Для узвару вибирається в’ялений чорнослив з приємним «шоколадним» присмаком, що гармонує з іншими сухофруктами, адже є і копчений чорнослив, який додають до м’яса.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
10 год 10 хвДрук
  • Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для узвару.
  • Промити часточки сушених яблук і перекласти в каструлю для варіння узвару.
  • Потім промити в’ялений чорнослив з вишнею і перекласти до яблук.
  • Насипати до сухофруктів цукор, але цей крок можна пропустити або в готовий напій додати мед.
  • Залити сухофрукти трьома літрами чистої води. Поставити каструлю на великий вогонь, не закриваючи її кришкою, довести до кипіння і поварити на невеликому вогні 20 хвилин, щоб сухофрукти стали м’якими.
  • Потім вогонь вимкнути. Каструлю прикрити кришкою і залишити узвар на 10 годин для настоювання, адже від цього часу залежить насиченість смаку і кольору напою.
  • Після закінчення цього часу узвар процідити на сито і перелити в глечики. З розварених фруктів можна приготувати фруктове желе з желатином або начинку для домашньої випічки.

Охолоджений узвар розлити по склянках і подати до столу. Приготований узвар з чорносливом можна зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь