Узвар з шипшини володіє хорошим смаком і як ягода, багата корисними для організму речовинами. Готують узвар з шипшини в холодну пору року, для профілактики простудних захворювань. Для узвару з цієї сушеної ягоди потрібно тривалий час настоювання. Простим способом приготування узвару є заварювання його в термосі, але в цьому рецепті готуємо в каструлі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок за смаком
- Шипшина сушена 30 гр.
Кроки
- Сухі ягоди шипшини містять багато дрібного сміття, тому їх добре слід промити під проточною водою.
- Перекласти їх в каструлю для варіння узвару, залити літром чистої води і поставити на середній вогонь.
- Після початку кипіння поварити шипшину протягом 3-4 хвилин, не більше і каструлю зняти з плити. Потім закрити її кришкою, прикрити рушником і залишити на добу при кімнатній температурі для настоювання.
- Приготований узвар з шипшини процідити на сито, додати на свій смак цукор і напій можна подавати до столу.
Приємного апетиту!