Варимо компот з полуниці і жимолості

компот з полуниці і жимолості

Цей компот виходить дуже цікавий і незвичайний. Солодка полуниця і з невеликою гірчинкою жимолость в дуеті дають яскраво-виражений терпкий смак. Готувати напій не складніше, ніж в будь-якому з попередніх рецептів: достатньо лише перебрати промиті ягоди і залити підготовленим сиропом.

Кількість цукру можна регулювати за своїм бажанням– це залежить від вашого смаку і смаку самих ягід – чим кисліше полуничка, тим більше підсолоджувача може знадобитися. Обов’язково спробуйте цей цікавий рецепт полуничного компотика.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Полуницю переберіть: видаліть пошкоджені ягоди і все сміття, відірвіть плодоніжки.
  • Покладіть ягоди в друшляк, помістіть його в каструлю з водою – рідини повинно бути достатньо, щоб повністю приховати ягоди. Залиште їх так на пару хвилин, а потім витягніть з води. Дайте їй стекти.
  • Жимолость також промийте водою.
  • У заздалегідь підготовлену простерилізовану банку покладіть полуницю і жимолость.
  • У каструлю налийте воду, додайте цукор і відправте на плиту. Коли вона закипить, розмішайте цукор і варіть ще 2 хвилинки.
  • Залийте банку з ягодами вийшов сиропом. І відразу ж закатати простерилізованою кришкою.
  • Поставте баночку на кришку і укутайте теплою ковдрою. Коли компотик повністю охолоне, відправте його на постійне зберігання.

Як бачите, полуничний компот готується дуже і дуже просто. Обов’язково спробуйте зварити напій, поки є свіжа стигла ягода, і ви будете цілий рік згадувати тепле літо і насаджуватися смачним вітамінним напоєм.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь