Рецепти пельменів
Пельмені — блюдо з тіста з начинкою з рубленого м’яса (фаршу). У кожній національній кухні існує блюдо схоже на пельмені. У національній кухні Середньої Азії це «манти», «чучвара», кримські жителі свої пельмені називають – «татараш», в Італії – «тортелліні», “Равіолі”. Яку б назву не мало це блюдо, сенс один – начинка, загорнута в тісто.
Як приготувати пельмені
Пельмені досить легке в приготуванні, вживанні і зберіганні блюдо. Класичні пельмені готують з прісного тіста, в яке додають борошно, яйця, сіль і воду. Також існує безліч рецептів приготування тіста, в яке додають молоко, суміш з різних видів борошна, вершкове масло та інше. Від кількості інгредієнтів, від способів замісу тіста залежить щільність, ніжність і крутість тіста. Тісто розгортають тонким шаром, вирізують кружечка (в домашніх умовах склянкою), кладуть туди начинку і защипують краю.
Для начинки пельменів зазвичай вибирають фарш, як на котлети: яловичина + свинина, свинина повинна бути з прошарками жиру, тоді пельмені вийдуть більш соковитими. Також в начинку додають дрібно порубану ріпчасту цибулю, сіль і спеції за смаком.
Готові пельмені на деякий час відправляють в морозильну камеру, коли пельмені набувають потрібну форму і твердість, їх варять в злегка підсоленій киплячій воді. Після спливання варять пельмені ще 5-10 хвилин, відкидають на друшляк і подають зі сметаною, вершковим маслом або іншими улюбленими соусами, посипають свіжою зеленню.