Мою рідню хлібом не годуй, а пельмені повинні бути на столі. Їх у нас цінують вище будь-якого делікатесу. Причому магазинні пельмені чоловік не котирує, та й страшно годувати ними школярів. А ось самостійно ліпити-можна з розуму зійти. Ось і стали в нагоді ледачі пельмені, рецепт яких знаю з дитинства.
Щоб приготувати ледачі пельмені в ароматному бульйоні, вам знадобиться багато яскравих сезонних овочів. Через це я називаю таке блюдо святом на тарілці. Що головне – ніякої мороки з тістом. Найбільш трудомісткий процес-зробити приголомшливий бульйон.
- Борошно пшеничне 300 г.
- Олія соняшникова 60 мл.
- Цибуля ріпчаста 300 г.
- Томатна паста 2 ч. л.
- Перець болгарський 2 шт.
- Петрушка ½ пучка
- Перець чорний мелений за смаком
- Коріандр за смаком
- Вода 150 мл.
- Фарш із яловичини 250 г.
- Морква 200 г.
- Картопля 300 г.
- Вода 2 л.
- Сіль за смаком
- Зіра за смаком
- Насамперед Приготуйте бульйон. Для цього розігрійте в глибокій сковороді 1 ст. л. олії. У ній обсмажте 1 велику цибулину і моркву, нарізані дрібними кубиками. Через 2 хвилини додайте томатну пасту.
- Перемішавши. Ще через пару хвилин додайте дрібні кубики картоплі. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте зіру і коріандр. Знову перемішайте. Через 3 хвилини засипте солодкий перець, нарізаний кубиком.
- Залийте овочі водою. Перемішайте бульйон і варіть його під кришкою 10 хвилин. Тим часом приготуйте тісто на пельмені. До просіяного борошна додайте 0,5 ч. л. солі.
- Перемішайте все віночком. Влийте теплої води. Замісіть м’яке тісто і скачайте його в кулю. Накрийте тісто рушником і залиште хвилин на 25. Поки воно відпочиває, приготуйте начинку.
- До яловичого фаршу додайте залишки цибулі, нарізані дрібним кубиком. Посоліть і поперчіть масу за смаком. Готове тісто розкачайте в квадрат. Його змастіть 1 ст. л. олії.
- На край квадрата викладіть частину фаршу ковбаскою. Замотайте його в тісто у вигляді рулету і відріжте. Рулет поділіть на 6-8 частин, защипніть їм краї. Таким же чином поступите і з залишками тісту.
- Готові ледачі пельмені перекладіть в бульйон. Акуратно перемішайте інгредієнти, додайте рубану зелень. Варіть пельмені під кришкою хвилин 10.
Ледачі пельмені подавайте разом з овочами, щедро полив їх бульйоном. У гарячому вигляді, природно, блюдо куди смачніше. Від такого обіду буде в захваті вся Ваша велика сім’я. Приємного апетиту і не забудьте поділитися враженнями!