Безумовно, приготовані вдома страви завжди набагато смачніше. До того ж ви впевнені в якості інгредієнтів і сумлінності технології приготування. Хліб, булочки, вареники і пельмені я віддаю перевагу готувати сама. Як відрізняється смак!
Пельмені з курячим фаршем я можу ліпити великою партією, а потім заморожувати. Дуже зручно присвятити цьому трохи часу на вихідних, а після важкого робочого дня поїсти домашньої смакоти. Цей рецепт — мій улюблений. Одного разу спробувала додати, здавалося б, зайвий інгредієнт. Але смак вийшов такий ніжний, що тепер тільки так і готую!
- Борошно пшеничне 3 стак.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче яйце 1 шт.
- Курячий фарш 360 гр.
- Сир плавлений 90 гр.
- Для того, щоб приготувати тісто, змішайте борошно, яйце, сіль і рослинну олію. Додайте 1 склянку окропу і гарненько вимісіть.
- Натріть цибулину на тертці і додайте в курячий фарш разом з сіллю і перцем. Додайте натертий плавлений сирок і 50 мл води, перемішайте.
- Розкачайте частину тіста в пласт, викладіть його на пельменницю. Кожну клітинку наповніть начинкою і накрийте ще одним пластом тіста.
- Прокатайте пельмені качалкою, щоб злиплися краї, приберіть залишки тіста і дістаньте пельмені. Відваріть.
Домашні пельмені з курячою начинкою можна урізноманітнити додаванням спецій або зелені в фарш. Також можна замінити курку індичкою, наприклад. А ви ліпите пельмені дома? Яка улюблена начинка у вас і вашої родини?