Випікати хліб в домашніх умовах стало дуже легко з тих пір, як у продажу з’явився дуже корисний побутовий прилад під назвою хлібопічка.

Рецепти домашнього хліба

Домашній хліб в хлібопічці запікати настільки ж легко, наскільки в принципі легко підбирати різні інгредієнти для того чи іншого блюда. Оскільки все, що потрібно в цьому випадку – це знайти відповідний рецепт домашнього хліба, зібрати інгредієнти і завантажити їх в хлібопічку. Все інше, включаючи заміс тіста, його формування і подальшу випічку, зробить сама хлібопічка. Більш того, хлібопічка може бути запрограмована на включення в певний час дня. Наприклад, хочете ви поїсти гарячий домашній хліб з раннього ранку, завантажуєте всі потрібні компоненти в піч, встановлюєте програму, а вранці машина сама включиться і сама спече смачний домашній хліб.

Але як бути тим, у кого немає хлібопічки, а домашній хліб все одно спробувати хочеться? В цьому випадку рятує рецепт домашнього хліба, призначений спеціально для духовки. Тобто, в звичайній духовці хліб теж цілком можна спекти. І для цього навіть не буде потрібно спеціальна “хлібна” форма – домашній хліб може мати будь-який вигляд, оскільки в ньому важливий саме смак і аромат.

Щоб спекти хліб в домашніх умовах, потрібно вибрати рецепт домашнього хліба, приготувати дріжджове (або прісне) тісто. Далі тісту слід дати кілька разів піднятися, після гарненько його обмяти, викласти у форми. Дати піднятися в формі ще раз, а після вже випікати в духовій шафі, заздалегідь прогрітій до потрібної температури. Тобто, випічка домашнього хліба нічим не відрізняється від випічки звичайного дріжджового тіста.

Якщо за основу домашнього хліба взято пшеничне борошно, вийде пшеничний хліб. З житнього борошна можна спекти домашній житній хліб.

Хліб чорнобаївський
2 год 20 хв60
Про Чорнобаївку, селище в Херсонській області, За останній місяць ЗМІ згадували частіше, ніж за весь час її існування. А все завдяки одному повторюваному інциденту.
Хліб Вулкан
50 хв60361
Раніше я завжди вважала, що пекти домашній хліб можуть тільки господині найвищого рівня. Це займає зовсім не 5 хвилин, та й в магазині зараз такий величезний вибір. До...
1 год 20 хв100269
Не одним пшеничним борошном єдині! Майже у всіх кухнях світу зустрічається картопляний хліб. У Німеччині при його приготуванні використовують житнє борошно, в Ірландії — вівсяне.
хліб в рукаві
1 год 10 хв80431
Коли шукала в інтернеті цікаві рецепти, натрапила на цей. Мене здивувало те, яким чином випікається хліб. Я відразу загорілася бажанням перевірити цей чудовий спосіб.
хліб цеглинка
1 год 10 хв100517
З дитинства пам’ятаю аромат домашнього хліба. Моя бабуся працювала в пекарні, так що її випічка була на вищому рівні. Я була її головною помічницею. Хто б міг подумати,...