Як приготувати бородинський хліб у духовці

Як приготувати бородинський хліб у духовці – питання, яке вирішується простіше, ніж здається. Готовий домашній хліб ніхто не зможе відрізнити від магазинного. Як кажуть домочадці, виходить він смачніший за покупний. Прийдеться трохи попрацювати і запашна випічка у вас на обідньому столі.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
3 год 35 хвДрук
  • На кухонних терезах зважуємо продукти для приготування бородинського хліба. Прогріваємо духовку, встановивши на температурному перемикачі 180°С. Якщо немає сухих дріжджів, застосовуємо сирі пресовані. Співвідношення сухих до сирих – 1 до 3.
  • У піалу кладемо 2 столові ложки солоду і заварюємо 150 мл окропу. Розмішавши, даємо охолонути. У воді, що залишилася, розбовтуємо ложку меду.
  • У місткій ємності змішуємо 170 г пшеничного та 300 г житнього борошна, а також 3 г якісних сухих дріжджів. Посоливши, виливаємо мед, що розчинився, і остиглий солод. Присмачуємо двома столовими ложками соняшникової олії.
  • Місимо тісто і переміщаємо в чашу, змащену олією. Прикривши, розміщуємо на столі, у місці без протягів, на 1-1,5 години. При використанні хороших дріжджів тісто підніметься швидше.
  • Маса збільшиться вдвічі і стане повітряною.
  • Жаростійку ємність змащуємо маслом або кладемо антипригарний пергамент. Обминаємо тісто і формуємо хліб. Укладаємо у форму, промазуємо верх водою. Посипавши коріандром, трохи притискаємо. Прикривши серветкою, залишаємо підніматися щонайменше на півгодини.
  • Поміщаємо майбутній виріб у гарячу духову шафу на середньому рівні та випікаємо 40 хвилин.
  • Проткнувши зубочисткою, перевіряємо, чи пропікся м’якуш. Якщо шпажка суха, виймаємо виріб, притримуючи прихватками, щоб не обпектися. Перевертаємо буханець на решітку та охолоджуємо.

Ріжемо випічку, що остигнула, на скибочки, готуємо бутерброди, їмо з супом або так, як подобається. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь