Домашній хліб на сухих дріжджах у духовці

Домашній хліб на сухих дріжджах у духовці виходить неймовірно повітряним усередині з апетитною золотистою скоринкою зверху. Повітряна текстура та нейтральний смак підходить як для солодких, так і для закусочних бутербродів. Якщо використати якісні дріжджі, то хліб вийде з першого разу.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
4 год 30 хвДрук
  • Хліб легко можна приготувати в духовці в домашніх умовах. Готуємо продукти.
  • У 120 мілілітрах теплої води розчиняємо сухі дріжджі та цукровий пісок. Розмішавши і залишивши на півгодини, даємо підвестися.
  • Суміш стане повітряною та пористою.
  • До опари виливаємо нагріту воду, олію і солимо. Висипаємо борошно.
  • Вимішуємо тісто. Маса липне до долонь. Але більше додавати борошна не потрібно, щоб не забити тісто.
  • Перекладаємо тісто у високу миску. Прикриваємо. Розміщуємо на столі та залишаємо підрости. Через 2 години тісто збільшиться у 2-2,5 рази. Розігріваємо духовку, виставивши 240 ° С на датчику температури. Поміщаємо форму в духовку прогрітись.
  • Обім’явши на припиленій борошном поверхні тісто, скачуємо його в ком.
  • Миску застеляємо пергаментом і присипаємо борошном. Поміщаємо тісто і залишаємо на годину піднятися.
  • Заготівля значно збільшиться обсягом.
  • Форму дістаємо із духовки. Перекладаємо тісто, що піднялося. На свій розсуд робимо надріз.
  • Закриваємо форму кришкою. Поміщаємо в гарячу духовку та випікаємо 20 хвилин.
  • Відкривши через 20 хвилин дверцята духовки, прибираємо кришку, зменшуємо нагрівання до 200°С і випікаємо хліб 25 хвилин.
  • Обережно виймаємо хліб з допомогою прихваток.
  • Хліб витягаємо із форми.
  • Остуджуємо виріб, розмістивши на решітці або дошці.

Домашній хліб у духовці готовий! Розрізаємо хліб на скибочки. Готуємо грінки чи робимо бутерброди. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь