Домашній хліб на заквасці у духовці

Домашній хліб на заквасці в духовці виходить ароматним та дуже апетитним. Приготувавши випічку, ви раз і назавжди відмовитеся від покупних аналогів. Успішний результат залежить від якісної закваски. Її купуємо у спеціальних хлібних лавках або робимо власноруч.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Готуємо продукти. Розігріваємо духовку, виставивши 220 ° С на датчику температури.
  • Увечері змішуємо 2 столові ложки закваски з 85 мл теплої води і 100 грамами борошна. Вимішуємо та залишаємо під плівкою на кухонному столі.
  • Вранці просіюємо борошно, що залишилося, в містку миску. Далі необхідно додати цукор та сіль. Перекладаємо опару.
  • Виливаємо половину води та олію. Вимішуємо масу ложкою.
  • Доливаємо воду, що залишилася, і замішуємо до еластичності. Збираємо тісто в ком.
  • Прикриваємо серветкою і чекаємо 1 годину, доки тісто підросте.
  • Через годину тісто збільшиться обсягом.
  • На лист кладемо антипригарний пергамент. Формуємо хліб. Укладаємо і чекаємо, коли заготівля підніметься приблизно одну годину. Робимо неглибокі надрізи. У гарячу духовку вниз поміщаємо лист з гарячою водою. Розміщуємо заготівлю.
  • Випікаємо 15 хвилин. Зменшивши нагрівання до 180 ° С, допікаємо виріб 20 хвилин.
  • Діставши випечений хліб, остудити на ґратах.

Ріжемо на шматочки та застосовуємо за призначенням. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь