Домашній хліб на кефірі у духовці

Домашній хліб на кефірі у духовці готується просто. Не треба заводити опару. Досить змішати інгредієнти та замісити тісто. А далі справа за духовкою. У рецепті використовується біле борошно, але можна експериментувати і замінити пшеничне борошно на житнє або додати обидва в рівних пропорціях.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 55 хвДрук
  • Ознайомившись із описом, готуємо інгредієнти. Прогріваємо духовку, виставивши на регуляторі 220° С.
  • До просіяного борошна сипимо сіль і цукровий пісок. Об’єднуємо складові.
  • Соду гасимо невеликою кількістю кефіру. Кефір беремо із вмістом жиру від 2,5%.
  • Виливаємо гашену соду в суху суміш разом із рештою кисломолочного продукту.
  • Замішуємо тісто, за необхідності трохи підсипаючи борошно. Маса повинна легко відставати від долонь. Зібравши в кому, накриваємо його пакетом і даємо постояти не менше півгодини.
  • Через деякий час формуємо майбутній хліб на деко, застеляному антипригарним пергаментом. Зверху робимо насічки і припилюємо борошном.
  • Поміщаємо хліб у духовку на 50 хвилин випікатися. Через 25 хвилин зменшуємо нагрівання до 200°С. Після закінчення зазначеного часу проколюємо виріб шпажкою. Якщо вона суха, то хліб готовий. Діставши і остудивши на ґратах, приступаємо до нарізки.

Домашній хліб використовуємо для бутербродів, грінок та закусок. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь