Содовий хліб без дріжджів

Тема схуднення давно вже у всіх на слуху. Ось і ми з подругою вирішили зайнятися собою. Крім спеціальної гімнастики, ми подумали про зміну звичок харчування. Наприклад, вирішили пекти хліб без дріжджів самостійно.

У мережі знайшли цікаву ідею, як приготувати содовий хліб. Випробували її і були здивовані такому швидкому і смачному результату. Поспішаю поділитися з вами цим рецептом.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
40 хвДрук
  • Щоб хліб без дріжджів добре підійшов, потрібно правильно погасити соду. Для цього розмішую її в кислому молоці і залишаю хвилин на 15. Стежу за тим, щоб з’явилися бульбашки, це означає, що хімічна реакція пройшла успішно.
  • Потім в миску з кислим молоком додаю відведені кількість борошна, сіль і цукор. Перемішувати
  • Відділяю жовток від білка. Білок, а також рослинну олію додаю до решти інгредієнтів. Все добре перемішую. В результаті виходить густе тісто, по консистенції як для кексу.
  • Застеляю форму пергаментом для випічки і викладаю в неї тісто.
  • Жовток, що залишився змішую з 1 столовою ложкою олії і цією сумішшю змащую тісто. Можна також посипати його кунжутом, насінням соняшнику, гарбуза або льону.
  • Випікаю цей бездріжджовий хліб в духовці на температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин. Дивлюся, щоб верхня скоринка підрум’янилася.
  • Виймаю форму, скроплюю готову випічку водою і накриваю рушником. У такому положенні хліб повинен постояти приблизно 25 хвилин. Тоді він стане більш м’яким, і його можна буде легко вийняти з форми.

Ось за таким простим рецептом легко приготувати хліб на кислому молоці без дріжджів. Його можна сміливо вживати, навіть якщо ви худнете. Це відмінна заміна покупній випічці. Дізнайтеся, як приготувати содовий хліб без дріжджів, не замішуючи тісто. Легкий і швидкий рецепт вас просто здивує. Випічка виходить смачною, пишною і відмінно замінює магазинну.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь