Хліб «Цеглинка»

Час приготування: 1 год 10 хв

З дитинства пам’ятаю аромат домашнього хліба. Моя бабуся працювала в пекарні, так що її випічка була на вищому рівні. Я була її головною помічницею. Хто б міг подумати, що через стільки років я буду вдячна за цей досвід. Стали в нагоді і деякі рецепти, що дісталися мені у спадок. Хліб “цеглинка” взагалі став улюбленим.

Приготувати його простіше простого. Із зазначених інгредієнтів виходить одна буханець вагою приблизно 600 г. У мене форма хліба у вигляді цегли викликає ностальгію. Ніби повертаєшся в безтурботне дитинство. Сподіваюся прищепити любов до домашньої випічки у своїх малюків. Старшенька вже щосили допомагає.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Злегка підігрійте молоко (воно не повинно бути гарячим), додайте дріжджі (можна замінити на 30 г свіжих), цукор і 100 г просіяного борошна. Перемішайте, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин в теплому місці.
  • Коли опара підніметься, додайте олію, сіль і борошно, що залишилося. Замісіть еластичне тісто, накрийте і знову залиште в теплі на 30 хвилин.
  • Візьміть форму розміром 23 х 14 см і висотою 5 см. Змастіть її невеликою кількістю соняшникової олії і викладіть тісто. Дайте піднятися.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте хліб протягом 35-40 хвилин. Перед нарізкою хліб повинен повністю охолонути.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь