Хліб з картоплею

Час приготування: 1 год 20 хв

Не одним пшеничним борошном єдині! Майже у всіх кухнях світу зустрічається картопляний хліб. У Німеччині при його приготуванні використовують житнє борошно, в Ірландії — вівсяне. Фіни люблять додавати до нього розмарин, а в Італії хліб з картоплею готують вже не одну сотню років.

Картопляна випічка має ряд переваг: відрізняється рум’яною скоринкою, ніжною (навіть трохи вологою) м’якоттю, а також густим ароматом. Після приготування буханки з додаванням картоплі будинок пахне! Немає нічого кращого для створення затишку. Ділимося з вами простим, але від цього ще більш вдалим рецептом.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Приготуйте опару. Змішайте 100 г теплої води з дріжджами і додайте 100 г борошна. Перемішайте і залиште на 8 годин при кімнатній температурі, накривши плівкою. Цей пункт можна пропустити, але тільки так ви отримаєте по-справжньому пишне тісто.
  • Картоплю відваріть і натріть на тертці (або роздушіть в пюре).
  • Фенхель і кмин розітріть в пряний порошок, додайте борошно, що залишилося, сіль, картоплю і воду. Отримане тісто накрийте і залиште в теплі на годину.
  • Викладіть тісто в змащену форму і випікайте при 200 градусах в розігрітій духовці 15 хвилин. Потім змастіть верх підсоленою водою (1 ч. л. на 50 мл) і випікайте ще 30. Повторіть ще раз і випікайте останні 15 хвилин.

Як ми вже говорили, розмарин буде не зайвим. Пропорції борошна і картоплі можна міняти, але якщо пюре буде переважати, тісто вийде занадто важким. Майже будь-який хліб буде смачніше на живій заквасці! Але це зовсім не обов’язкова умова. Спробуйте приготувати його один раз і ви зрозумієте, наскільки це просто.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь