Як спекти пшеничний хліб у духовці

Як спекти пшеничний хліб у духовці – питання, яке часто задають кулінари-початківці. Складного тут нічого нема. Все, що потрібно – взяти якісні дріжджі та запастися терпінням. У рецепті додані норі, але використовувати їх необов’язково. Добавки  кожен визначає на свій смак.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 25 хвДрук
  • Готуємо інгредієнти за списком. Якщо немає сухих дріжджів, використовуємо пресовані. При використанні пресованих дріжджів обов’язково робимо опару.
  • 5 столових ложок попередньо просіяного борошна з’єднуємо з дріжджами. Додавши теплу воду, вимішуємо, щоб не залишилося грудочок. Затягуємо плівкою та даємо піднятися. Через півгодини опара виросте.
  • Додаємо цукор та оливкову олію. Солимо.
  • Нори дрібно кришимо. Але взагалі можна їх не використовувати. В опару висипаємо подрібнені норі і борошно, що залишилося.
  • Зібравши компоненти в ком, кладемо в миску, змащену олією. Скачати в кулю і накривши плівкою, даємо постояти 1 годину на місці без протягів.
  • За годину заготівля добре підніметься.
  • Обминаємо тісто, що піднялося, і формуємо хліб. Перекладаємо в змащену олією або заздалегідь вистелену якісним папером для випікання форму. Прикривши рушником, розтаємо 40 хвилин.
  • Включаємо духовку, встановивши 200° С. Поміщаємо заготовку в духовку. Випікаємо 10 хвилин, зменшуємо нагрівання до 180° С і випікаємо ще півгодини.
  • Гарячий хліб обережно, щоб не обпектися, дістаємо з форми та переміщуємо на решітку. Чекаємо на повне охолодження.

Розрізавши на скибочки, дегустуємо та насолоджуємося пшеничним хлібом. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь