Чорний хліб з часником у духовці

Чорний хліб із часником у духовці – рецепт, який варто втілити у життя хоча б раз. Приготування просте, але затратне за часом. Для рецепту використовується закваска. Я віддаю перевагу домашній. Але її можна придбати у спеціалізованих хлібних крамницях. Такий хліб ідеально поєднується із салом та підходить до борщу.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
15 год 40 хвДрук
  • Вимірюємо всі необхідні інгредієнти.
  • З вечора в чашу кладемо закваску і наливаємо 160 г води. Розмішуємо до однорідності.
  • До рідкої суміші кладемо 200 г житнього борошна.
  • Вимішуємо компоненти до утворення в’язкої консистенції. Накриваємо плівкою та відставляємо убік на 12 годин.
  • Очистивши та обполоснувши часник, дрібно кришимо.
  • Через деякий час опара стане повітряною і збільшиться.
  • У опару, що піднялася, наливаємо 200 грамів води. Вимішуємо дерев’яною лопаткою.
  • Насипаємо борошно. Приправляємо сіллю, кмином та рубаним часником.
  • Вимішуємо лопаткою, доки це можливо. Потім змочуємо долоні та швидко замішуємо тісто. Хлібну форму присипаємо борошном і формуємо хліб мокрими руками. Прикривши і залишивши на 2 години, даємо тісту піднятися.
  • Включаємо духовку, виставивши на датчику максимальну температуру. Форму забираємо на 15 хвилин у гарячу духовку. Зменшуємо нагрівання до 200° С і випікаємо хліб ще півгодини.
  • Перевіривши, чи випікся виріб, потім акуратно дістаємо і даємо постояти кілька хвилин. Перевертаємо хліб на ґрати та даємо повністю охолонути. Хліб ріжемо на скибочки.

Виріб виходить запашним і пористим. Використовуємо його за призначенням. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь