Як і скільки варити курячі крильця?

як варити курячі крильця

Курячі крильця широко використовуються для приготування різноманітних страв і часто проміжним етапом приготування є варіння, тому в даній статті розглянемо, скільки часу і як правильно варити курячі крила, щоб м’ясо повністю проварилося і вони вийшли смачними.

Скільки варити курячі крильця до готовності?

Час варіння курячих крилець залежить від мети їх варіння (наприклад, при варінні супу крила варять довше). Розглянемо детальніше, скільки хвилин варити курячі крила:

  • Скільки часу варити курячі крильця? Зварити курячі крильця в каструлі можна за 30-35 хвилин до повної готовності (після закипання води в каструлі).
  • Скільки варити курячі крила для бульйону (для супу)? При приготуванні наваристого бульйону курячі крильця необхідно варити в середньому 40 хвилин після закипання води в каструлі.
  • Скільки варити курячі крильця в мультиварці? В мультиварці курячі крила потрібно варити 30 хвилин в режимі «Гасіння».

Дізнавшись, скільки часу варити курячі крила, розглянемо далі послідовність їх варіння, щоб вони вийшли смачними і соковитими.

Як зварити курячі крила в каструлі?

  • Інгредієнти: крила курячі – 400 г, вода – 1 л, сіль – 0,5 ч. л., лавровий лист – 1-2 шт., перець чорний горошком – 3-4 шт.
  • Загальний час приготування: 35 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 30 хвилин.
  • Калорійність: 176 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: м’ясне блюдо. Кількість порцій: 2.

Щоб смачно варити курячі крильця необхідно послідовно виконати такі дії:

  1. Якщо крила були заморожені, заздалегідь їх розморожуємо при кімнатній температурі.
  2. Вручну перебираємо всі крильця і очищаємо їх від залишків пір’я, після чого ретельно промиваємо в холодній воді.
  3. Почищені і промиті курячі крила кладемо в каструлю, заливаємо водою (вода повинна повністю покривати крила) і на великому вогні доводимо воду в каструлі до кипіння.
  4. Після закипання води в каструлі, зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти), додаємо сіль у воду (пів чайної ложки на 1 літр води) і варимо крильця 30-35 хвилин до повної готовності.
  5. За 5-10 хвилин до закінчення варіння у воду додаємо лавровий лист (1-2 шт) і чорний перець горошком (3-4 шт), щоб бульйон і крила були більш смачними і ароматними.
  6. Наприкінці варіння відставляємо каструлю з вогню і даємо крилами настоятися в бульйоні поки він остигає (м’ясо буде більш соковитим і смачним).

На замітку: при варінні супу, щоб отримати наваристий бульйон, курячі крильця варять 40-45 хвилин, після закипання води в каструлі, а далі в бульйон додаються овочі та інші інгредієнти.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як і скільки варити курячі крила, Ви зможете швидко зварити їх для подальшого приготування різних страв або зварити з них смачний золотистий курячий суп. Свої відгуки та корисні поради, як відварити курячі крильця в каструлі, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 176 ккал

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь