Курячі шиї – простий і недорогий інгредієнт для приготування курячого бульйону або холодцю, тому тим, хто ще жодного разу не варив їх буде цікаво дізнатися, скільки часу і як правильно варити курячі шиї в каструлі в домашніх умовах.
Скільки варити курячі шиї до готовності?
Час варіння курячих шийок залежить від обраного способу приготування, так в каструлі або в мультиварці на режимі «Випічка» їх можна зварити до повної готовності за 1 годину, а при варінні на пару в пароварці доведеться чекати 1,5 години, поки вони будуть готові.
Дізнавшись, скільки варити курячі шийки, розглянемо далі сам процес їх варіння в каструлі, щоб знати, як зварити з них смачний наваристий курячий бульйон.
Як зварити курячі шийки в каструлі?
У прикладі нижче розглянемо послідовно, як правильно варити курячі шиї при приготуванні курячого супу, але сам рецепт курячого супу розглядати не будемо:
- Курячі шиї 300 гр.
- Вода 3 л.
- Сіль 1 ч. л.
- Лавровий лист 1-2 шт.
- Перець чорний горошок 3-4 шт.
- Якщо шийки були заморожені, їх потрібно попередньо розморозити при кімнатній температурі.
- Промиваємо курячі шийки у воді.
- У каструлю кладемо промиті курячі шиї і заливаємо холодну воду (пропорція для супу: 1 літр води на 100 грам курячих шийок), після чого на великому вогні доводимо воду в каструлі до кипіння.
- Після закипання води зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти), знімаємо ложкою пінку на поверхні води і варимо курячі шиї 60 хвилин до готовності.
- Після 40 хвилин варіння додаємо сіль за смаком, лавровий лист і чорний перець горошком і варимо ще 20 хвилин до готовності. Під час варіння супу в цей момент додається рис і порізану картоплю, а через 10 хвилин зажарка.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як і скільки варити курячі шиї по часу, Ви зможете зварити смачний і наваристий бульйон з них або холодець. Свої відгуки та корисні поради, як зварити курячі шийки в домашніх умовах, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.