Низькокалорійний гарнір для будь-якого м’ясної страви! Гречка в мультиварці скороварці – дуже смачна і корисна каша. Ми всі її любимо з будь-якими доповненнями. Та й труднощів з її приготуванням ніколи не виникає.
Як вибрати якісну гречану крупу? При покупці зверніть увагу на її зовнішній вигляд. Зерна повинні бути однакової форми і величини. У нижній частині упаковки не повинно бути сміття, подрібнених крупинок. Коричнева гречка вариться швидше, так як виробляється з прожарених в заводських умовах зерен. Зелена гречка готується довше. Вона вважається більш корисною, але має специфічний смак.
- Гречка 1 стакан
- Вода 2 стакани
- Сіль
- Як варити гречку в скороварці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гречки можна приготувати будь-яку кількість. Головне, дотримуватися пропорцій – на одну частину гречаної крупи дві частини води. Тільки при такій пропорції каша завжди виходить розсипчаста і не розварюється. До речі, з такими ж пропорціями її можна варити і в каструлі.
- Залийте гречку водою і добре її промийте. Можна воду змінити кілька разів, в залежності від того, наскільки швидко вода від неї буде залишатися чистою. Потім всю воду з гречки необхідно злити.
- Промиту гречку перекладіть в чашу мультиварки-скороварки.
- Залийте гречку необхідною кількістю води, додайте трохи солі і поставте чашу в мультиварку. Закрийте кришкою. Увімкніть режим “крупи” на 10 хвилин. У скороварці все готується набагато швидше, ніж у звичайній мультиварці за рахунок того, що в ній створюється великий тиск. Орієнтуйтеся, все ж, за своєю моделлю.
- Через зазначений час ви почуєте звуковий сигнал, що сповіщає про те, що каша готова. Вся рідина успішно вбралася в гречку.
- Перемішайте гречку і ви побачите яка вона розсипчаста. Розкладіть її по тарілках і подавайте до столу.
- Таку гречку можна використовувати як гарнір до м’ясних страв. Можна полити м’ясною підливою. А можна залити молоком і додати трохи цукру. У будь-якому вигляді, виходить дуже смачно! Приємного апетиту!
Якщо використовувати готову гречку планується тільки для гарніру, то приготувати її можна не на воді, а на м’ясному бульйоні, наприклад. У такому вигляді вона буде найбільш ароматна і ситна.