Як заготовити полуничний компот на зиму без стерилізації

полуничний компот на зиму без стерилізації

Якщо вам з якоїсь причини не хочеться стерилізувати банки, можете скористатися цим простим рецептом. Готується такий компот дуже легко-впорається навіть починаюча господиня, яка варить компот вперше.

Напій виходить дуже смачним, ароматним і насиченим красивого рожевого кольору. Такий яскравий смак виходить за рахунок великої кількості полуниці – на 1 трилітрову банку йде більше півкілограма ягід. Цукру додавати багато не потрібно, щоб не затьмарити смак полуниці. Але якщо ягідки кислі, можете збільшитися кількість підсолоджувача.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
4 год 0 хвДрук
  • Замочіть полуницю в холодній водичці на 10-15 хвилин.
  • Трилітрову банку гарненько промийте і висушіть. Кришку вимийте господарським милом, а потім залийте окропом.
  • Наповніть каструлю водою і відправте її на плиту.
  • Злийте воду у полуниці і переберіть ягоди. Видаліть сміття і зіпсовану полуницю, якщо така є. Відірвіть плодоніжки.
  • Викладіть ягоди в банку. Коли вода закипить, залийте їй полуничку. Вливайте воду по чуть-чуть, постійно обертаючи банку, щоб вона поступово нагрівалася. Закрийте кришкою.
  • Через 2-3 години злийте воду в порожню каструлю, додайте туди ж цукор і відправте на вогонь. Коли вода закипить, залийте сиропом полуницю, закатайте банку.
  • Укутайте баночку теплою ковдрою, поставте на кришку і залиште, щоб компот повністю охолов.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь