Обсмажений у рослинній або оливковій олії часник – надзвичайно ароматна і смачна добавка до багатьох страв і салатів, тому в даній статті постараємося дізнатися, як правильно смажити часник, щоб він вийшов смачним, ароматним і не підсмаженою.
Скільки часу смажать часник?
Час смаження часнику – не велике, зазвичай сам процес смаження займає всього кілька хвилин, а процес підготовки часнику до смаження може затягнутися до 10-15 хвилин. Розглянемо окремо, скільки смажити часник різними способами:
- Скільки смажити часник на сковороді? Порізані на тонкі скибочки зубчики часнику потрібно смажити 2-3 хвилини, поки вони не стануть золотистими на колір, а видавлений через прес часник смажать обсмажують 20-30 секунд.
- Скільки обсмажувати часник в мікрохвильовці? Порізаний на шматочки часник обсмажують в мікрохвильовій печі в середньому 2-3 хвилини до готовності.
Дізнавшись, скільки хвилин смажити часник, розглянемо далі сам процес його приготування, щоб знати, як його правильно смажити, щоб не пересмажити.
Як посмажити часник на сковороді?
- Інгредієнти: часник – 4 зубчики, рослинна олія – 1 ст. л.
- Загальний час приготування: 7 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час смаження: 2 хвилини.
- Калорійність: 85 калорій на 100 грам продукту).
- Кухня: Європейська. Тип страви: гарнір. Кількість порцій: 1.
Смажена на сковороді часник, як уже згадувалося на початку статті, має ніжний аромат і смак, і чудово поєднується з багатьма стравами, при цьому часто використовується і олію (соняшникова чи оливкова), на якому смажився часник. Розглянемо поетапно, як смажити часник на сковороді в домашніх умовах:
- Першим ділом готуємо часник до смаження: поділяємо головку часнику на часточки, очистити їх від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинками поперек зубчики (товщина платівок не більше 1 мм).
- Включаємо плиту, поміщаємо на конфорку сковороду наливаємо в неї соняшникова олія (або оливкова) і на середньому вогні нагріваємо.
- Порізаний часник кладемо в сковороду і як тільки він почне «шипіти», часто помішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору, після чого відразу ж перекладаємо в тарілку (або підготовлену ємність, у якій він зберігається, якщо Ви не плануєте його відразу весь використовувати).
На замітку: під час смаження часнику в нього можна додати приправи (вибір приправ залежить від страви, в яке буде додаватися смажений часник).
Як смажити часник в мікрохвильовці?
Не менш простим способом приготування смаженого часнику, є його приготування в мікрохвильовій печі, тому розглянемо детальніше, як посмажити часник в мікрохвильовці:
- Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і нарізаємо тонкими часточками.
- Вибираємо невелику глибоку ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовці, кладемо в неї підготовлений порізаний часник і додаємо 1 столову ложку рослинної олії, після чого ретельно перемішуємо.
- Ставимо ємність з часником в мікрохвильовку і на максимальній потужності готуємо протягом 2х хвилин, після чого перевіряємо готовність. Якщо часник не дожарився, можна перемішати і додати ще 1 хвилину приготування в мікрохвильовій печі.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як правильно посмажити часник на сковороді або в мікрохвильовці, Ви зможете швидко його приготувати, як смачну добавку (приправу для багатьох страв всього за кілька хвилин. Свої відгуки та корисні поради, як смачно посмажити часник, щоб він не пригорів, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.