- Нерка святкова, запечена в духовці
- Минтай в клярі
- Риба з овочами і сиром в духовці по-домашньому
- Гарячі рибні рулети з начинкою
- Салат-новинка «Філадельфія», або Ліниві суші
- Вишуканий салат з червоною рибою в оригінальній подачі
- Легка рибна закуска з минтая
- Святковий рулет «Тигровий» з червоною рибою
- Закуска з риби в горіховій паніровці
На Новий рік традиційно на святковий стіл готують різноманітні страви з риби, і 2023 рік не стане винятком. Тому заздалегідь вибирайте і включайте в новорічне меню прості і смачні рибні делікатеси, приготовані за кращим новим рецептами з покроковими фото.
Нерка святкова, запечена в духовці
За дуже простим рецептом можна швидко приготувати на новорічний стіл запечену рибу з лимоном під овочевою шубкою.
Інгредієнти:
- риба нерка (або інша) – 2 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- цибуля – 5 шт.;
- морква – 3 шт.;
- майонез – 2 ст. л.;
- масло рослинне для обсмажування овочів;
- зелень;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Приготування:
- Рибу повільно розморожуємо, очистити від усього зайвого, промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
- Нерку солимо і перчимо, посипаємо (при бажанні) улюбленими спеціями, збризкуємо лимонним соком, залишаємо на півгодини. В процесі маринування не забуваємо і про внутрішній поверхні риби.
- Очищені овочі нарізаємо як зазвичай для обсмажування, викладаємо на розігріту з маслом сковорідку, пасеруємо до золотистого кольору.
- Укладаємо рибу у форму для запікання, фаршируємо нарізаною петрушкою і скибочками лимона. Зверху змащуємо рибу майонезом і розкладаємо обсмажені овочі.
- Відправляємо форму з рибою в духовку на 35-40 хвилин при 180 °С.
Готову рибну страву подаємо до новорічного столу в гарячому вигляді.
Минтай в клярі
По одному з кращих простих рецептів з фото можна приготувати смачну рибну страву на новорічний стіл.
Інгредієнти:
- минтай свіжозаморожений – 600 г;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 60 мл;
- борошно – 3 ст. л;
- масло рослинне – 100 мл;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Розморожену і очищену від кісток і чорної плівки рибу нарізаємо великими порційними шматками. Кожен шматок солимо, перчимо з двох сторін, залишаємо на 15 хвилин.
- Готуємо кляр, змішавши молоко, яйце і борошно, додаємо сіль, перець, ще раз перемішуємо.
- По черзі обвалюємо шматки риби в приготованому клярі, викладаємо на розігріту з олією сковорідку.
- Обсмажуємо порційні шматки по 3-4 хвилини з кожного боку.
Смачну рибну страву можна подавати до святкового столу не тільки в гарячій, але і охолодженому вигляді.
Риба з овочами і сиром в духовці по-домашньому
На Новий 2023 рік можна приготувати різні смачні гарячі страви на друге.
Інгредієнти:
- філе риби;
- картопля;
- перець болгарський;
- цибуля;
- майонез;
- сир;
- сіль, перець.
Для маринаду:
- сік ½ лимона;
- майонез за смаком;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Вибравши філе риби по своєму смаку, розморожуємо його і нарізаємо невеликими шматочками. Поливаємо соком лимона, додаємо майонез, сіль і перець. Залишаємо філе в маринаді на півгодини.
- Готуємо овочі, очищаємо і нарізаємо відповідно кожному виду: картоплю – тонкими кружальцями, цибулю – півкільцями, перець – невеликими скибочками або соломкою.
- По змащеній маслом або майонезом вогнетривкій формі розподіляємо гуртки картоплі, солимо, перчимо (при бажанні посипаємо спеціями або пряними травами).
- Укладаємо у форму шар цибулі і мариновану рибу.
- Завершуємо кулінарну конструкцію святкової страви рівномірним (не суцільним) шаром болгарського перцю.
- При бажанні можна додатково полити всі будь-яким соусом або майонезом.
- Запікаємо рибне блюдо, укривши фольгою, в духовці при 200°С протягом 30-40 хвилин.
Гарячі рибні рулети з начинкою
Дуже просте, ситне і смачне блюдо з риби можна приготувати на Новий 2023 рік як гарячого, так і для закуски.
Інгредієнти:
- скумбрія – 5 шт.;
- сік половини лимона;
- сіль, перець за смаком.
Для начинки:
- морква;
- цибуля;
- масло рослинне для обсмажування;
- сіль, перець.
Приготування:
- З підготовлених овочів готуємо обжарку, посоливши їх і поперчив.
- Розморожену, очищену і промиту скумбрію розрізаємо навпіл з боку черевця, не прорізаючи до кінця. Витягаємо хребет і кістки, рибну тушку розкладаємо на робочій поверхні внутрішньою частиною вгору.
- Скумбрію поливаємо лимонним соком, солимо, перчимо, залишаємо на 10-15 хвилин.
- Укладаємо начинку на один край рибного філе, згортаємо рулетом, в місці з’єднання встромляємо шпажку або зубочистку.
- Укладаємо рибні рулети на деко або у форму для запікання, ставимо в духовку на 25-30 хвилин при 180°С.
- При подачі до столу шпажки прибираємо, додатково прикрашаємо страву на власний розсуд.
Салат-новинка «Філадельфія», або Ліниві суші
Дуже смачне і ефектне блюдо з риби можна приготувати на Новий 2023 рік у вигляді салату по одному з нових простих рецептів з покроковими фото.
Інгредієнти:
- риба червона – 400 г;
- рис круглозернистий – 250 г;
- огірки свіжі – 2 шт.;
- сир вершковий – 150 г;
- авокадо – 1 шт.;
- сік лимона – 2 ч. л.;
- сіль, перець за смаком.
Для рису:
- вода – 280 мл;
- оцет – 2 ст. л.;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- листи Норі – 2-4 шт.
Для подачі:
- васабі;
- імбир маринований.
Приготування:
- Для салату важливо правильно приготувати рис для суші. Для цього промиваємо його і заливаємо зазначеною кількістю води, доводимо до кипіння.
- Після закипання варимо рис 15 хвилин, збавивши вогонь. Знімаємо з вогню. Відкриваємо кришку тільки через 15 хвилин і кладемо кілька паперових серветок, знову закриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Викладаємо гарячий рис на тарілку, поливаємо сумішшю оцту, солі і цукру, перемішуємо.
- Поки рис остигає, готуємо інші інгредієнти, огірки нарізаємо невеликими кубиками.
- Сьомгу або іншу червону рибу ділимо навпіл. Одну половину нарізаємо тонкими смужками, іншу — ріжемо кубиками середнього розміру.
- Також невеликими кубиками нарізаємо очищене авокадо.
- Рис ділимо навпіл, в одну частину підмішуємо розламані в дрібну крихту листи норі. Викладаємо рис з водоростями першим шаром салату в кулінарне кільце, змащене рослинною олією (щоб при його знятті рис не прилипав).
- На шар рису викладаємо рибу, змащуємо невеликою кількістю вершкового сиру.
- Далі по черзі кладемо шари: огірки, білий рис, авокадо, кожен шар злегка ущільнюємо і змащуємо вершковим сиром.
- Прикрашаємо салат трояндочками з тонких пластин риби, подаємо до столу.
Вишуканий салат з червоною рибою в оригінальній подачі
Дуже смачний і ефектний салат можна приготувати за простим рецептом в ананасі.
Інгредієнти:
- ананас – 1 шт.;
- авокадо – 1 шт.;
- форель – 200 г;
- маслини – невелика кількість;
- перець болгарський – 1 шт.;
- креветки – 70 г;
- сир – 50 г;
- листя салату.
Для соусу:
- майонез – 3 ст. л.;
- соєвий соус – 2 ст. л.;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- кріп – кілька гілочок;
- масло рослинне – 1 ст. л.;
- прованські трави – за смаком і за бажанням.
Для прикраси:
- яйця – 2 шт.;
- черрі – 3-4 шт.
Приготування:
- Ананас розрізаємо на дві половинки, м’якоть нарізаємо кубиками, витягаємо, виробляємо більше дрібну нарізку.
- Виклавши нарізку ананасів в підходящу ємність для салату, додаємо невеликі кубики солодкого перцю, авокадо та червоної риби.
- Обсмажені протягом пари хвилин охолоджені креветки також відправляємо в салатницю разом з подрібненими маслинами.
- Вносимо в салат нарізаний кубиками сир і поллємо приготованим соусом, перемішуємо і розкладаємо в половинки ананаса, вистелені листям салату.
- Для приготування соусу змішуємо всі необхідні для цього інгредієнти, заздалегідь подрібнивши кріп.
Прикрашаємо салат половинками відварених яєць і помідорів чері, подаємо до новорічного столу.
Легка рибна закуска з минтая
На Новий 2023 рік можна приготувати дуже смачне і просте блюдо з риби та подати до святкового столу, красиво прикрасивши на свій розсуд.
Інгредієнти:
- минтай відварений – 300 г;
- морква – 2 шт.;
- кріп – невеликий пучок;
- майонез – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Розморожений і очищений минтай відварюємо в підсоленій воді до готовності, охолоджуємо і звільняємо м’якоть від кісток і шкіри. Розбираємо рибу на пластини, які складають структуру рибного філе.
- Пластинки минтая викладаємо в підходящу ємність, додаємо моркву, відварену і натерту на крупній тертці.
- Також додаємо в салат подрібнений кріп і майонез, солимо, перчимо, все грунтовно перемішуємо.
Викладаємо просте легке закусочне блюдо з відварної риби на тарілку для подачі. При бажанні прикрашаємо салат по своєму смаку, подаємо до новорічного столу.
Святковий рулет «Тигровий» з червоною рибою
Презентабельна святкова закуска з червоною рибою готується дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
- яйця – 7 шт.;
- майонез – 150 г;
- борошно – 3 ст. л;
- крохмаль – 3 ст. л;
- маслини б/к – 150 г;
- кріп – невеликий пучок;
- сіль, перець – за смаком.
Для начинки:
- червона риба – 300 г;
- сирний сир вершковий – 150 р.
Приготування:
- Готуємо оливки, нарізавши кільцями, і подрібнюємо кріп.
- Замішуємо тісто для закусочного рулету, виклавши яйця в підходящу ємність і збивши їх разом з майонезом і сіллю в однорідну масу.
- Просіваємо в основу для рулету борошно і крохмаль, перемішуємо. Невелику частину рідкого омлетного тесту переливаємо в окрему ємність, додаємо кріп, перемішуємо.
- Інше тісто виливаємо на деко, прокладений пергаментом, лопаткою рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
- На розподілене тісто фрагментарно викладаємо ложкою тісто з кропом і розкладаємо кільця оливок.
- Відправляємо основу для рулету в духовку на 6-7 хвилин при 180 °С.
- Готовий пласт тіста прикриваємо пергаментом, різко перевертаємо на інший бік і знімаємо пергамент, на якому він випікався.
- Змащуємо основу вершковим сиром, розкладаємо тонкі пластини червоної риби по всій поверхні.
- Звертаємо всі рулетом, загортаємо в пергамент і прибираємо в холодильник на пару годин.
Рулет нарізаємо красивими скибочками, розкладаємо на тарілку для подачі до святкового столу.
Закуска з риби в горіховій паніровці
На Новий 2023 рік приготуємо смачну страву з риби по простому ресторанному рецепту.
Інгредієнти:
- горбуша гарячого копчення;
- сир сирний;
- петрушка – невеликий пучок;
- гірчиця за смаком;
- оливки б/к;
- кедрові горішки.
Приготування:
- Точну кількість інгредієнтів для цієї закуски не вказується, орієнтуйтеся на свої уподобання.
- Добре подрібнюємо петрушку, викладаємо її в ємність з горбушею.
- Додавши сирний сир і гірчицю, розминаємо все виделкою (або руками) до отримання однорідної маси.
- Висипаємо кедрові горішки на розігріту сковороду без масла, обсмажуємо до утворення золотистих «бочков». Обсмажені горішки викладаємо на паперову серветку, прикриваємо пергаментом і подрібнюємо за допомогою качалки.
- З приготовленої рибної маси формуємо невеличкі кульки, обвалюємо в подрібнених горішках.
- Готову апетитну закуску розкладаємо на тарілку, подаємо до новорічного столу.
Враховуючи те, що з риби можна приготувати гарячі страви, так і різноманітні ефектні і апетитні закуски, на новорічний стіл можна скласти окремий рибне меню. Після завершення цієї відповідальної роботи органічно впишіть його в загальний святковий список страв на радість мешканцям і гостям.