Довгий час я думала, що банани їдять виключно в сирому вигляді, не рахуючи випічки. Банановий хліб, наприклад, дуже люблю. Однак з часом кулінарний кругозір ширився, і я дізналася, що їх можна смажити і заморожувати. Щоб зробити морозиво, наприклад, досить просто насадити їх на паличку і занурити в розтоплений шоколад. Зовсім недавно дізналася, що заморожені банани — це ціла наука.
У цьому екзотичному плоді багато натурального цукру. Тому банан ідеально підходить для приготування домашнього морозива без спеціального пристрою (морожениці).
Кристалики вологи не злипаються у великі шматки льоду, а розподіляються рівномірно. Подрібнений в пюре заморожений банан по праву можна вважати сорбетом, але через його консистенції десерт більше нагадує заморожений йогурт.
- Банан 5 шт.
- Згущене молоко за смаком
- Шоколад за смаком
- Банани можуть довго зберігатися в морозилці, для рецепта можна взяти заздалегідь заготовлені. Якщо у вас вони тільки з магазину, очистіть їх від шкірки.
- Потім наріжте на шматочки середнього розміру, покладіть на тарілку і залиште в морозилці на 8 годин.
- Коли шматочки застигнуть, помістіть їх в блендер і подрібніть в пюре. Помістіть у формочки або просто в контейнер. Також в пюре можна додати згущене молоко, щоб воно було солодше, і шоколад.
- Залиште морозиво в морозилці ще на годину і подавайте до столу!
У міру солодкий, в міру кремовий і на 100 % натуральний десерт! Моєму захопленню немає меж. Якщо ж вам хочеться вдосконалити рецепт, досить просто додати трохи згущеного молока і посипати морозиво шоколадною стружкою. Але мені здається, що воно смачне навіть без цукру, молока і загусників. Настійно рекомендую зберегти цей рецепт тим, хто стежить за фігурою!