Граніта з черешні

Граніта (Granita) – традиційна страва італійської кухні родом із Сицилії. Граніту є десертом з крижаних кристалів, ароматизованих різними смаками,  який може допомогти послабити спеку в літній день.  Граніту може бути ягідним, фруктовим, мигдальним, кавовим або з вершками марсалу.  На Сицилії кавова граніта – це літній сніданок, який подається у високій прозорій склянці зі збитими вершками та булочкою. 

У чому різниця між сорбетом та гранітою? І граніту, і сорбет готуються з тих самих інгредієнтів: фрукти і цукор. Тим не менш, сорбет у процесі заморожування постійно перемішується для отримання однорідної кремоподібної текстури. У той час як граніта розподіляється у форму тонким шаром і заморожується, а потім уже ламається вилкою для отримання грубих кристалів.

Нижче ми наводимо простий італійський рецепт граніти із черешні. Для приготування можна використовувати будь-які фрукти чи ягоди на ваш смак. Це може бути розрізана на половинки полуниці або очищений від шкірки і нарізаний на шматки кавун, манго або диня. За бажання можна додати свіжу м’яту або базилік, ваніль, імбир, кардамон або краплю лікеру.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
20 хвДрук
  • У сотейнику змішати цукор із водою та довести до кипіння на середньому вогні. Цукор повинен повністю розчинитись.
  • Зменшити вогонь та варити ще 3 хвилини, поки сироп не почне густіти.
  • Черешню розрізати на половинки та видалити кісточки. Подрібнити у блендері до отримання однорідного пюре.
  • Отримане пюре змішати з цукровим сиропом і перелити у велику металеву форму для випічки.
  • Забрати ємність на 2-3 години в морозильник. Суміш має частково почати замерзати, покритися скоринкою льоду зверху та з обох боків.
  • За допомогою вилки розбити заморожені шматки льоду та перемішати. Повинна вийти крижана стружка. Забрати в морозильник ще на 30 хвилин. Повторити цю дію ще 2-3 рази. Готова граніту повинна складатися із досить великих крижаних кристалів.
  • За годину до подачі перемішати граніту вилкою і прибрати в морозильник. Це додасть граніт необхідну хрустку текстуру.
  • За допомогою ложки розкласти граніту в миски або склянки та подавати негайно.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь