У моїй родині домашню ковбасу готують здавна. У батьків мами було своє невелике господарство, в якому, в тому числі, були і свині. Тому у мене ніколи не виникало питання, де в холодильнику береться м’ясо. А ще я рідко їла магазинну ковбасу. Адже домашня ковбаса з картоплею куди смачніше.
Рецепти домашньої ковбаски, безперечно, можна перераховувати добу безперервно. Але я віддаю перевагу фамільну класику. Домашня ковбаса, на мою скромну думку, повинна бути соковитою і м’якою. Завдяки картоплі у мене вона виходить такою завжди.
- Свинина 700 гр.
- Часник 3 зубці
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Картопля 3 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Кишки 1 шт.
- Свинячу м’якоть наріжте дрібними кубиками. Подібним чином подрібніть очищену від шкірки картоплю. Часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.
- Пересипте інгредієнти в одну глибоку миску. Посоліть і поперчіть масу. Ретельно її перемішайте. Підготуйте до начинки свинячу кишку.
- Перед початком готування гарненько кишку промийте. Одягніть її на трубчасту насадку комбайна або м’ясорубки. Тепер надіньте насадку на прилад.
- Поступово і неспішно начиняйте кишку так, щоб вона не порвалася. Зв’яжіть кінці ковбаси. Поверніть її кільцем і покладіть на змащене олією деко.
- Готуйте ковбасу 60-70 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Перед подачею дайте її повністю охолонути або хоча б до теплого стану.
Ковбасу з м’ясом і картоплею я подаю на стіл цілим колечком. Гості та рідні самі собі відрізають шматочок, який подужають. Домашня ковбаса — делікатес, звичайно, на любителя. Але за цим рецептом вона просто зобов’язана вам сподобатися!