Напевно, у кожної господині в колекції рецептів знайдеться безліч страв, гідних меню ресторану. Але самими затертими сторінками в кулінарній книзі завжди будуть ті, що розповідають про прості речі. Принаймні, у мене так. У домашній кулінарії я не бачу місця тільки для однієї речі — довгої метушні з продуктами. І віддам перевагу курці каррі з рисом на сковороді, ніж традиційним рецептам каррі.
По-перше, це зручно! Ніжне м’ясо і королівський гарнір готуються одночасно в одному посуді. По-друге, ще й дуже смачно: крупа вбирає дорогоцінний сік і аромат. По-третє, це блюдо виглядає дуже святково.
Для сімейної вечері рецепт підходить так само добре, як і для несподіваного приходу гостей. Якщо до нього є хоча б годину часу, ви завжди знаєте, що приготувати.
- Курячі стегена 6 шт.
- Рис білий 300 гр.
- Курячий бульйон 800 мл.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Каррі 1.5 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Горошок зелений заморожений 300 гр.
- Курячі стегенця обсушити рушником і натріть сіллю з усіх боків. Викладіть на розігріту з олією сковороду і обсмажте до золотистої скоринки зверху і знизу.
- Додайте нарізану півкільцями цибулю і готуйте м’ясо ще 4 хвилини.
- Потім присипте його каррі і перцем, додайте добре промитий рис і залийте все бульйоном так, щоб рис і курка потопали в ньому на пару сантиметрів. Гасіть блюдо на вогні до повної готовності крупи, при необхідності підливаючи окріп або бульйон.
- Коли рис буде готовий, додайте до нього розморожений горошок і протушкуйте ще кілька хвилин. Готово!
Урізноманітнити страви можна не тільки зеленим горошком, але також кукурудзою і зеленню. Добре підійде шпинат і спаржева квасоля. Це ж блюдо можна приготувати в духовці, але врахуйте, що на сковороді вийде швидше. Обов’язково збережіть наш рецепт, щоб порадувати близьких оригінальною вечерею!