Найніжніші шлунки з гречкою в мультиварці

Субпродукти – це моя стихія. Люблю смак печінкового паштету та курячих сердець у клярі. Продавщиці на ринку дивуються, чому всі порядні жінки стоять у черзі за стегнами та філе, а я – за дешевими печінкою та шлунками. Дівчатка, я просто вмію їх готувати! Якби спробували мої шлунки з гречкою в мультиварці, на філе більше не поглянули б.

Багато господарок уникають працювати з курячими шлунками, адже приготувати їх ніжними важко. Але тільки не в мультиварці! Максимально простий рецепт, дешеві інгредієнти та такий знайомий з дитинства смак… Швидше включай мультиварку! Сьогодні приготуєш чудову вечерю для всієї сім’ї.

Як приготувати шлунки з гречкою в мультиварці

Повинна попередити, що для вимірювання кількості продуктів я використала склянку мультиварки. Він не на 250 г як стандартний, а на 200 г або трохи менше. Як спеції за основу я беру сушені болгарський перець і селеру. А щоб страва вийшла ароматнішою, додаю дрібку мускатного горіха та запашний перець. Від запаху можна збожеволіти.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • Почнемо з обробки курячих шлунків. Ретельно очистіть продукт, вимийте його та наріжте шматочками середньої величини. Зрозуміло, можна готувати цілі шлуночки.
  • Замочіть інгредієнт у холодній воді хвилин на 20. Далі знову промийте шлунки та обсушіть їх . Почистіть та подрібніть овочі. Цибулю наріжте півкільцями, а морква — тонкою соломкою.
  • На мультиварці увімкніть режим «Випічка». У чашу приладу налийте олію, покладіть туди вершкове масло. Цей тандем зробить смак страви ніжнішим і вершковим.
  • Тепер завантажте у чашу шлунки. Смажте їх хвилин 20. Далі додайте цибулю та моркву, а також сушені болгарський перець та селеру. Добре перемішайте масу, готуйте ще 5 хвилин, помішуючи.
  • На фінальному етапі пересипте в мультиварку промиту гречку. Перемішайте інгредієнти у чаші, залийте їх водою. Посоліть все, додайте лавровий лист. Увімкніть режим гречки.
  • Готуйте страву близько 50 хвилин або до автоматичного вимкнення мультиварки. За пару хвилин до закінчення готування дістаньте лавровий лист, додайте спеції.

Гречана каша з ніжними шлуночками готова. У мультиварці вони справді виходять м’якими, що тануть у роті. Взагалі, багато страв у мультиварці перетворюються. Тому намагаюся готувати в цьому приладі навіть шарлотку. А у вас є мультиварка? Ділиться, як використовуєте її ви!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь