Ще одне цікаве поєднання – це поєднання полуниці і чорної смородини. Солодкі, смачні, насичені ягоди разом дають просто неймовірний смак і приголомшливий аромат. Сам компот готується досить просто. Єдине, що може здатися дещо складним – підготовка ягід.
Зверніть увагу, що відрізати хвостики у смородини не обов’язково. Якщо вам це не принципово, можете залишити ягоду такою – на смак це не впливає. Але при можливості краще хвостики видалити – так компот зовні буде виглядати найбільш ефектно, та й під час їжі ягідні хвостики сподобаються не кожному.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 200 гр.
- Смородина чорна 200 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Вода
Кроки
- Чорну смородину промийте крижаною водою і переберіть.
- Полуницю промийте шляхом багаторазового опускання сита в ємність з крижаною водичкою.
- У смородини видаліть гілочки і хвостики, у полуниці – плодоніжки.
- Викладіть ягоди в банку і залийте окропом. Накрийте стерильною кришкою і дайте постояти 20 хвилин.
- За допомогою спеціального пристосування злийте воду в порожню каструлю, додайте цукор і відправте на плиту.
- Коли сироп закипить, залийте ним банку з ягодами і відразу ж закатайте кришкою.
- Переверніть банку вгору денцем і укутайте в теплу ковдру до повного охолодження.