Смачний вітамінний компот з полуниці і журавлини

компот з полуниці і журавлини

Якщо ви любитель більш кисленького смаку, цей рецепт для вас. Солодка полуниця в поєднанні з килою журавлиною, залита солодким сиропом, дає просто феєрверк смаку. Солодкий, ароматний, з легкою кислинкою – такий компот нікого не залишить байдужим. До того ж він неймовірно корисний.

У сезон полуниці журавлину можна знайти тільки заморожену, але це не позначиться на смаку або корисних властивостях компоту якось погано. Ягода також наповнена вітамінами і має свій, ні з чим незрівняний аромат. Із зазначеного числа продуктів вийде 2 літри компоту.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
30 хвДрук
  • Переберіть полуницю. Вам потрібно видалити сміття, прибрати пошкоджені ягоди і відірвати плодоніжки.
  • Потім викладіть полуницю в друшляк і помістіть його в каструлю з холодною водою так, щоб ягоди повністю опинилися в водичці. Акуратно перемішайте і залиште на 2 хвилинки.
  • Витягніть друшляк з води і залиште, щоб зайва рідина скла.
  • Промийте і переберіть журавлину – вам також потрібно відсіяти пошкоджені ягоди.
  • У заздалегідь підготовлену простерилізовану банку викладіть ягоди.
  • У каструлю налийте воду, додайте цукор і відправте на плиту. Коли вода закипить, помішуючи, готуйте ще пару хвилин до повного розчинення цукру.
  • Залийте ягоди сиропом, що вийшов і накрийте банку кришкою.
  • Широку каструлю наповніть водою. На дно викладіть бавовняну тканину і поставте банку з компотом. Надішліть конструкцію на вогонь. Коли вода закипить, стерилізують ще 20 хвилинок.
  • Акуратно дістаньте банку і поставте на кришку. Укутайте теплою ковдрою і залиште, щоб баночка повністю охолола. Потім можете відправляти на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь