Ароматне і насичене домашнє варення можна приготувати з обліпихи з кісточками. Ласощі підходять для тривалого зберігання, найчастіше їх подають разом з чаєм. Використовуйте простий і швидкий рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 500 гр.
- Цукор-пісок 3 ст.
- Вода 400 мл.
Кроки
- Перебираємо обліпиху від листя і дрібних забруднень, промиваємо її під водою і відкидаємо на друшляк.
- Перекладаємо підготовлені ягоди в каструлю з водою. Кип’ятимо продукт 2-3 хвилини.
- Гарячу воду акуратно зливаємо в невеликий сотейник. Додаємо до неї цукор і варимо сироп. Для повного розчинення сухого продукту, досить проварити масу 3-5 хвилин.
- У гарячий сироп опускаємо ошпарену обліпиху.
- Знову кип’ятимо заготовку і варимо її на слабкому вогні близько 10 хвилин. Помішуємо вміст до появи густоти.
- Переливаємо гаряче частування в чисту скляну банку. Закриваємо кришкою.
- Яскраве і ароматне варення з обліпихи з кісточками готове!