Для приготування варення на основі чорноплідної горобини потрібно зовсім небагато: вільний час і бажання запастися корисними заготовками на осінньо-зимовий період року.
Інгредієнти
Порції: –+
- Горобина чорноплідна 1 кг.
- Цукор-пісок 1.2 кг.
- Вода 1 ст.
- Ванілін 1 щіпка
Кроки
- Підготуємо горобину: ретельно перебираємо від листочків і смітинок, промиваємо під струменем води і відкидаємо на сито, щоб стекла зайва рідина.
- Ягоди заливаємо крутим окропом і залишаємо на 5-7 хвилин для розм’якшення – це допоможе кращому насиченню сиропом.
- Перекладаємо горобину у велику каструлю або таз, засипаємо цукровим піском і на вогні, трохи більше середнього, варимо при постійному помішуванні до повного розчинення кристалів. Як правило, займає це не більше 15 хвилин. Після, знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо.
- Приблизно через 3 години повертаємо майбутнє варення на вогонь і млоїмо ще 15 хвилин після закипання.
- Перед тим, як почати розливати варення – додаємо трохи ваніліну, перемішуємо і приступаємо до консервації.
Зберігаємо в темному прохолодному місці без попадання прямих сонячних променів.