Просте варення з чорноплідної горобини в домашніх умовах

варення з чорноплідної горобини в домашніх умовах

Для приготування варення на основі чорноплідної горобини потрібно зовсім небагато: вільний час і бажання запастися корисними заготовками на осінньо-зимовий період року.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
30 хвДрук
  • Підготуємо горобину: ретельно перебираємо від листочків і смітинок, промиваємо під струменем води і відкидаємо на сито, щоб стекла зайва рідина.
  • Ягоди заливаємо крутим окропом і залишаємо на 5-7 хвилин для розм’якшення – це допоможе кращому насиченню сиропом.
  • Перекладаємо горобину у велику каструлю або таз, засипаємо цукровим піском і на вогні, трохи більше середнього, варимо при постійному помішуванні до повного розчинення кристалів. Як правило, займає це не більше 15 хвилин. Після, знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо.
  • Приблизно через 3 години повертаємо майбутнє варення на вогонь і млоїмо ще 15 хвилин після закипання.
  • Перед тим, як почати розливати варення – додаємо трохи ваніліну, перемішуємо і приступаємо до консервації.

Зберігаємо в темному прохолодному місці без попадання прямих сонячних променів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь