Два роки тому посадила у дворі кілька соняшників. Виросли красенями. Особливо захоплює їх прагнення завжди бути поверненими до сонця. Спостерігаючи за ними, я раптом згадала, що давно хотіла приготувати одну страву, яку підгледіла на YouTube каналі циганки Галі. А на носі якраз був день народження моєї сестри. Скориставшись можливістю, я принесла на свято ефектний салат “Соняшник” з куркою.
Назвати ідею з оформленням новою складно. Але закуска настільки красиво виглядає, що завжди викликає захват і бажання швидше спробувати. М’ясо можна використовувати відварне, але мені подобається приємний аромат копченостей. А мариновані грибочки надають салату легку кислинку. Коли вперше оформляла блюдо, награлася з підбором однакових пелюсток. Цього разу була розумнішою — купила чіпси “Pringles”.
- Курячі стегена копчені 2 шт.
- Твердий сир 250 гр.
- Куряче яйце 6 шт.
- Гриби мариновані 200 гр.
- Маслини 100-150 гр.
- Чіпси 100 гр.
- Майонез столовий молочний 350-400 гр.
- Розділіть сир навпіл. Натріть одну частину на дрібній тертці і розподіліть по дну страви, на якому буде подаватися салат. Покрийте майонезною сіточкою.
- Відваріть яйця круто (10 хвилин після закипання води), очистіть і відокремте білки від жовтків. Подрібніть білки ножем і викладіть на сир, покрийте майонезною сіткою.
- Зніміть з стегенець шкірку і відокремте м’ясо від кістки. Дрібно порубати його і розподіліть наступним шаром. Змастіть майонезом.
- Зверху викладіть подрібнені гриби і злегка нанесіть майонез. Посипте тертим на дрібній тертці сиром, потім йде тонка майонезна сіточка і терті жовтки (один відкладіть в сторону).
- Знову нанесіть сітку з майонезу і переходите до прикраси. Маслини розріжте уздовж на 4-8 частин і викладіть на жовтки, імітуючи малюнок насіння в соняшнику. А навколо в два шари застроміть чіпси-пелюстки. Зверху потріть відкладений жовток.