Салат “Соняшник” з куркою

Салат Соняшник з куркою

Два роки тому посадила у дворі кілька соняшників. Виросли красенями. Особливо захоплює їх прагнення завжди бути поверненими до сонця. Спостерігаючи за ними, я раптом згадала, що давно хотіла приготувати одну страву, яку підгледіла на YouTube каналі циганки Галі. А на носі якраз був день народження моєї сестри. Скориставшись можливістю, я принесла на свято ефектний салат “Соняшник” з куркою.

Назвати ідею з оформленням новою складно. Але закуска настільки красиво виглядає, що завжди викликає захват і бажання швидше спробувати. М’ясо можна використовувати відварне, але мені подобається приємний аромат копченостей. А мариновані грибочки надають салату легку кислинку. Коли вперше оформляла блюдо, награлася з підбором однакових пелюсток. Цього разу була розумнішою — купила чіпси “Pringles”.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Розділіть сир навпіл. Натріть одну частину на дрібній тертці і розподіліть по дну страви, на якому буде подаватися салат. Покрийте майонезною сіточкою.
  • Відваріть яйця круто (10 хвилин після закипання води), очистіть і відокремте білки від жовтків. Подрібніть білки ножем і викладіть на сир, покрийте майонезною сіткою.
  • Зніміть з стегенець шкірку і відокремте м’ясо від кістки. Дрібно порубати його і розподіліть наступним шаром. Змастіть майонезом.
  • Зверху викладіть подрібнені гриби і злегка нанесіть майонез. Посипте тертим на дрібній тертці сиром, потім йде тонка майонезна сіточка і терті жовтки (один відкладіть в сторону).
  • Знову нанесіть сітку з майонезу і переходите до прикраси. Маслини розріжте уздовж на 4-8 частин і викладіть на жовтки, імітуючи малюнок насіння в соняшнику. А навколо в два шари застроміть чіпси-пелюстки. Зверху потріть відкладений жовток.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь