Тірамісу — напевно, найулюбленіший мій десерт. Ці італійські ласощі приваблюють не тільки своїм виразним смаком, але і простотою приготування. Особливо якщо всі інгредієнти під рукою. Можу сфабрикувати таке тістечко, навіть якщо на роботі видався важкий день. А коли лінь досягає надвисокого рівня, готую кавові цукерки зі смаком тірамісу.
Печиво савоярді сама не готую, хоча рецепт знаю. Решта інгредієнтів теж у вільному доступі на полицях будь-якого супермаркету. Залишилося тільки зробити чашечку ароматної кави і дістати з коробки блендер. Вона вам знадобиться, якщо хочете приготувати ніжні кавові цукерки «Тірамісу».
- Печиво савоярді 200 гр.
- Вершковий сир 180 гр.
- Сир Маскарпоне 60 гр.
- Цукрова пудра 1 ст. л.
- Розчинна кава 8 ч. л.
- Вода 50 мл.
- Какао за смаком
- Для десерту вам знадобиться порція міцного еспресо. Для цього залийте натуральну мелену каву в турці 50 мл води. Заваріть напій, а потім залиште остигати.
- Тим часом подрібніть савоярді за допомогою блендера в крихту. В окремій ємності змішайте маскарпоне з вершковим сиром і цукровою пудрою.
- Остиглу каву перелийте до крихти печива, перемішайте. З’єднайте цю масу з попередньою. Перемішайте і замісіть тісто. З тіста сформуйте кульки розміром як волоський горіх.
- Обваляйте кожен в какао, складіть їх на плоске блюдо. Надішліть цукерки в холодильник на 2-3 години. Перед подачею повторно присипте ласощі какао.
До слова, замість какао можете використовувати швидкорозчинний шоколадний напій (в порошку, звичайно). Він додасть цукеркам додаткову солодкість. Кавові цукерки, приготовані за таким рецептом, стануть відмінним завершенням сімейної трапези. Особливо якщо у вас немає часу на приготування більш складного десерту. Готуйте із задоволенням!