Вже настав час відкривати банки з заготовками, над якими ми потіли влітку. Цього разу солоні огірки у мене вийшли не хрусткими, м’якими. На закуску зовсім не згодяться. Думаєте, я їх просто викинула? Ну ні, не стану я прощатися з урожаєм і докладеними зусиллями!
Пам’ятаю, у моєї сусідки в минулому році була така ж проблема. Тоді-то вона мені і розповіла невеликі хитрощі, як знайти застосування м’яким солоним огіркам. Такий варіант підійде і для маринованих! Ділюся мудрістю.
Чому огірки вийшли м’якими
- Невідповідний для консервації сорт огірків.
- Були порушені правила стерилізації банок і кришок.
- Неправильне зберігання закритих банок.
- Порушення герметичності банки.
Які огірки можна використовувати
- Ті, у яких немає неприємного запаху.
- Ті, на яких немає цвілі.
Що робити, якщо солоні огірки вийшли м’якими
Не поспішайте викидати всю заготовку тільки через те, що ваші огірочки не хрумтять. Адже смак їх як і раніше чудовий. Саме час приготувати розсольник, солянку або салат з додаванням малосольних або солоних огірків
Звичайно, вам навряд чи вдасться витратити повну банку за один раз, тому огірки що залишилися потрібно правильно зберегти. Натріть їх на тертці, перекладіть в поліетиленовий пакет і відправте в морозилку. Діставайте потрібну вам кількість у міру необхідності.
Тепер ви знаєте, що робити з м’якими солоними огірками. Вже точно не в сміттєвий пакет відправляти! Діліться в коментарях рецептами улюблених страв, до складу яких входять заготовки на зиму. І розповідайте, чи відкрили Ви вже ваші баночки з огірками і помідорами?