М’які солоні огірки: що з ними робити

чому квашені огірки мякі

Вже настав час відкривати банки з заготовками, над якими ми потіли влітку. Цього разу солоні огірки у мене вийшли не хрусткими, м’якими. На закуску зовсім не згодяться. Думаєте, я їх просто викинула? Ну ні, не стану я прощатися з урожаєм і докладеними зусиллями!

Пам’ятаю, у моєї сусідки в минулому році була така ж проблема. Тоді-то вона мені і розповіла невеликі хитрощі, як знайти застосування м’яким солоним огіркам. Такий варіант підійде і для маринованих! Ділюся мудрістю.

Чому огірки вийшли м’якими

  1. Невідповідний для консервації сорт огірків.
  2. Були порушені правила стерилізації банок і кришок.
  3. Неправильне зберігання закритих банок.
  4. Порушення герметичності банки.
чому квашені огірки мякі

Які огірки можна використовувати

  1. Ті, у яких немає неприємного запаху.
  2. Ті, на яких немає цвілі.

Що робити, якщо солоні огірки вийшли м’якими

Не поспішайте викидати всю заготовку тільки через те, що ваші огірочки не хрумтять. Адже смак їх як і раніше чудовий. Саме час приготувати розсольник, солянку або салат з додаванням малосольних або солоних огірків

Звичайно, вам навряд чи вдасться витратити повну банку за один раз, тому огірки що залишилися потрібно правильно зберегти. Натріть їх на тертці, перекладіть в поліетиленовий пакет і відправте в морозилку. Діставайте потрібну вам кількість у міру необхідності.

Тепер ви знаєте, що робити з м’якими солоними огірками. Вже точно не в сміттєвий пакет відправляти! Діліться в коментарях рецептами улюблених страв, до складу яких входять заготовки на зиму. І розповідайте, чи відкрили Ви вже ваші баночки з огірками і помідорами?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь