Пропонуємо вам рецепт ще одного вітамінного напою з журавлини та вишні. Морс відрізняється незвичайним смаком та красивим насиченим кольором. Пити його можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 1 ст.
- Вишня 1 ст.
- Вода 2 л.
- Цукор-пісок 250 гр.
Кроки
- Відміряйте склянку вишні та склянку журавлини (свіжої чи розмороженої). Переберіть ягоди і помістіть їх у друшляк. Промийте проточною водою.
- Налийте в каструлю заздалегідь очищену воду. Поставте ємність на плиту та увімкніть техніку. Встановіть друшляк з ягодами всередину каструлі з водою.
- Коли вода почне закипати, а ягідки лопатися, візьміть ложку і почніть перемішувати ягідне асорті в друшляку, розминаючи вишню та журавлину.
- Морс не повинен закипіти, тому ягоди потрібно швидко розім’яти та одразу вимкнути плиту. Дістаньте друшляк з м’якоттю з каструлі і встановіть його в глибоку миску.
- Додайте в гарячий напій цукор. Перемішайте його з морсом ложкою. Норма цукру може змінюватись в залежності від ваших смакових уподобань. Дайте морсу трохи охолонути, а потім розлийте його по склянках.
Приємного апетиту!