Як зварити смачний морс з журавлини і яблук?

морс з журавлини і яблук

Для приготування морсу краще використовувати яблука солодких сортів, щоб напій вийшов не дуже кислим. Замість яблук також можна використовувати яблучний сік, а замість цукру додати мед.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Вимийте яблука проточною водою. Обітріть їх рушником, а потім зріжте шкірку ножем. Розріжте яблука навпіл і видаліть серцевину. Подрібніть яблука за допомогою терки (можна використовувати блендер або м’ясорубку, щоб було швидше).
  • Покладіть яблука в каструлю. Додайте в масу 2 столові ложки цукру, перемішайте інгредієнти. Доведіть до кипіння.
  • Процідіть яблучний сік через марлю чи сито у вільну ємність і дайте йому відстоятись. Перелийте яблучний сік у глибоку ємність без осаду.
  • Переберіть журавлину та промийте водою. Пересипте її в каструлю і потовчіть до виділення соку. Поставте каструлю на плиту і доведіть журавлинну масу до кипіння.
  • Процідіть її через сито або марлю в окремий посуд з глибоким дном, дайте напою відстоятися і перелийте без осаду в іншу ємність.
  • Змішайте соки в одній каструлі або іншій глибокій ємності. Заздалегідь прокип’ятіть склянку води і дайте охолонути. Влийте воду в каструлю з морсом. Додайте цукор та ванілін. Перемішайте морс дерев’яною ложкою і розлийте по склянках.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь