Покроковий рецепт морсу з журавлини та смородини

Чорна смородина та журавлина – поєднання ягід, які відомі своїми корисними властивостями у лікуванні простудних захворювань та підвищенні імунітету. Якщо заморозити достатню їх кількість, ви зможете пити вітамінний напій цілий рік.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Влийте необхідну кількість води у каструлю середнього розміру. Поставте ємність на плиту. Поки вода підігрівається, займіться ягодами. Переберіть їх, позбавте від сміття та зіпсованих екземплярів. Висипте в друшляк і добре промийте.
  • Помістіть друшляк з ягодами поверх глибокої ємності, переробіть журавлину і смородину товкачем. Ягоди не викидайте. Перекладіть їх в окремий посуд.
  • Додайте в підігріту воду журавлину та смородину. Перемішайте напій дерев’яною ложкою. Всипте цукор і знову перемішайте морс до розчинення сипучого інгредієнта. Доведіть морс до кипіння, варіть протягом хвилини, а потім вимкніть плиту.
  • Дайте напою настоятись 10 хвилин під кришкою. Потім процідіть морс через дрібне сито або марлю в глечик або інший похідний посуд.
  • Влийте в гарячий напій, раніше вичавлений сік і перемішайте морс до однорідності. Розлийте по склянках.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь